Nakon 20 novih pjesama uz tambure vatrometom okončan Aurea fest 2018. /FOTOGALERIJA/

PLETERNIČANKA JASMINKA BLAŠKOVIĆ DOBILA NAGRADU ZA NAJSLAVONSKIJI TEKST SA PROŠLOGODIŠNJEG FESTIVALA

POŽEGA – Posljednji dan Aurea festa 2018. bio je rezerviran za tamburaše. U središtu pozornosti bilo je izvođenje 20 novih pjesama na večeri nazvanoj Zlatne žice Slavonije kako se nekada zvao cijeli festival.

Uvodno su se predstavili članovi TS Lajbeki iz velikogoričkog kraja koji su kao pobjednici „Zlatnog glasa zlatne doline“ u Kaptolu stekli pravo nastupa na požeškom festivalu gdje su izveli pobjedničku pjesmu „Noćas ti dolazim u snove“ za koju su predstavili video spot po scenariji i režiji Domagoja Katića, a o spotu se govorili autorica teksta Đurđa Habel, glazbe Matija Kos, te umjetnički ravnatelj kaptolačkog festivala Jelenko Topić.

Prije novih pjesama Radio Osijek je po tradiciji dodijelio nagradu bisernicu za najslavonskiji tekst s prošlogodišnjeg festivala, a dobila ju je Jasminka Blašković iz Pleternice za riječi pjesme „Kćer ravnice“ koju je pjevala Viktorija Kulišić Đenka.

Brojno gledalište vidjelo je nastup najpoznatijih tamburaških imena među kojima su i oni iz požeškog kraja kao što su Garavuše, Stjepan Japarić i Rubato, to još Slavonske lole, Najbolji hrvatski tamburaši, Štef Jeršek, Ćiro Gašparac, Đenka i drugi. Soliste je pratio festivalski orkestar pod ravnanjem Krune Dražića. Sudeći po reakciji gledatelja potencijalni hitovi su pjesme Rubata, Salaša, Štefa, Slavonskih dukata, Slavonskih lola itd.

Ova vesela slavonska večer okončana je pozdravnim riječima gradonačelnika Požege Darka Puljašića koji je uputio poziv za jubilarni 50. festival dogodine, te veličanstvenim vatrometom koji se prolomio požeškim nebom.

Večer na središnjem trgu nastavljena je koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša uz 30 godina rada pri čemu su se prisjetili nastupa na ovdašnjim festivalima.

Na Trgu sv. Terezije završen je Dječji festival, a u Pješačkoj zoni Ulični festival – Vino Grad s ponudom vina, hrane, rukotvorina, domaćih proizvoda, te nastupom uličnih zabavljača i nagradne igre, svirao je TS Zlatna dolina, a noć je okončana koncertom požeške skupine Electric porn.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment