Nagrade učenicima za najuspješnije radove u sklopu natječaja “Kreativni i neovisni” /FOTO/

POŽEGA – Šestu godinu zaredom provodi se natječaj “Kreativni i neovisni”, povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2018. godine. Natječaj u kojeg je raspisala Požeško- slavonska županija – Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije namijenjen je učenicima petih do osmih razreda osnovnih škola te učenicima srednjih škola.

Na natječaju je sudjelovalo 6 osnovnih i 6 srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije kojima su dodijeljene nagrade za najuspješnije radove.

Učenici su pokazivali svoju kreativnost u izrade likovnih radova, plakata, instalacija, fotografija ili jednominutnog filma na teme, Što cigarete/alkohol/kocka/droga čine ljudima?, Imam(o) stav i govorim(o) NE!, te Što imam(o) od toga da kažem(o) NE!

Među osnovnim školama sudjelovale su OŠ Stjepana Radića, Čaglin (kategorija: film i likovni rad), OŠ Lipik (kategorija: likovni rad, instalacija), OŠ Ivan Goran Kovačić, Velika (kategorija: likovni rad), OŠ Braće Radić, Pakrac (kategorija: plakat, likovni rad, film), OŠ Vilima Korajca, Kaptol (kategorija: plakat, instalacija), OŠ fra Kaje Adžića, Pleternica (kategorija: likovni rad, plakat)

Od srednjih škola, njih 6 natjecale su se Ekonomska škola Požega (kategorija: likovni rad, instalacija, film), Srednja škola Pakrac (kategorija: film, plakat, instalacija, fotografija), Gimnazija Požega (kategorija: instalacija), katolička gimnazija s pravom javnosti (kategorija: plakat, fotografija, film), Glazbena škola Požega (kategorija: film), Poljoprivredno-prehrambena škola Požega (kategorija: plakat, likovni rad).

Nagrade su uručene učenicima za najbolje radove i za sudjelovanje, ukupno 134 učenika.

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije osigurao je novčana sredstva (u vidu bonova) za nagrađene učenike, dok je Požeško-slavonska županija osigurala novčana sredstva u iznosu od tisuću kuna za škole čiji su učenici osvojili nagrade.

-Zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom zdravstva i Požeško-slavonskom županijom kroz projekt ”Zdravo biraj, nisi sam” prikupio je sredstva te omogućio provedbu ovog natječaja. Cilj natječaja je kreativno promišljanje djece o sredstvima ovisnosti. Zavod je osigurao nagrade u vidu poklon bonova u vrijednosti od 50 do 350 kuna. Nadamo se kako ćemo nastaviti s provedbom ovog hvalevrijednog natječaja i u budućnosti,” rekao je Mato Matijević, ravnatelj Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.

Kreativcima i mladim autorima čestitao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je naglasio kako je to poziv mladima ljudima da svoje ideje i promišljanja izraze na najbolji način jer oni trebaju biti i kreativni i neovisni.

-Na nama je da te ideje i stavove prezentiramo i javnosti jer mladi su budući nositelji razvoja i gospodarstva – dodao je župan Tomašević.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment