Na „Božićnoj Krndija trial utrci 2018.“ sudjelovalo više od 110 trkača koji su startali ispred Vinogradarstva Krauthaker u Kutjevu

Više od 110 trkača startalo je ispred podruma obitelji Krauthaker u Kutjevu na 8.kolu trail lige Slavonije i Baranje. Riječ je o zadnjoj ovogodišnjoj utrci pod nazivom „Božićna Krndija trial utrka 2018.“ koju je organizirao Sportsko rekeracijski klub Babrber exsterm iz Belišća. Dionica utrke je bila od Kutjeva do Gazija u susjednoj općini Orahovica. Utrka je okupila ponajbolje trkače iz svih pet slavonskih županija te Varaždina, Siska, Zagreba i Rijeke.

Na startu sportaše je pozdravio Ivo Grgić, direktor Podrumarstva Krauthaker, domaćina utrke koji je naglasio kako je to po četvrti put da se oni ukuljuču u organizaciju trial utrka te da će od iduće sezone biti tradicionalna utrka upisana u kalendar tog natjecanja. 

Natjecatelji su trčali obroncima Krndije kroz kutjevačke vinograde preko Dobre vode i Staklane do Gazija. Kraća staza je bila 13,5 kilometara i uspon od 550 metara nadmorske visine, a duža 20 kilometara i 800 metara nadmorske visine. Najbržima su pripale nagrade i priznanja organizatora i domaćina.

Nismo uspjeli doznati je li Grad Kutjevo i tamošnja Turistička zajednica dala barem svoj moralni doprinos toj hvalevrijednoj utrci na koju su se odazvali brojni trkači. 

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

0 Comment