Mirisi slasnih delicija s požeškog Trga sv. Trojstva primamili mnoge Požežane na manifestaciju “Zeleno-plavo” /FOTOGALERIJA/

U sklopu “Požeškog Vincelova” koje objedinjuje tri projekta – Zeleno-plavo, Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi i Tradicionalna jela uz Vincelovo održana je kao takva manifestacija dvanaesti puta na kojoj su se okupili brojni predstavnici obrtničkih komora i udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske. S požeškog Trga sv. Trojstva širili su se mirisi slasnih različitih delicija koji su primamili brojne Požežane ali i one koji su došli iz drugih krajeva na tradicionalnu proslavu Vincelova kod svojih prijatelja – vinara i vinogradara.

Uz domaćina, predsjednika Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Ante Bilobrka okupljene su pozdravili i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, predsjednik Obrtničke komore na razini države Dragutin Ranogajec, požeški gradonačelnik Darko Puljašić te pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica koja je manifestaciju i otvorila.

Ciljevi projekta “Zeleno-plavo” su povezati kontinentalnu i jadransku Hrvatsku promovirati vrijednosti obrtničkih proizvoda i usluga povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda u turizmu te doprinijeti povećanju potrošnje proizvoda hrvatskog ribarstva kao i podizanju svijesti domaćih potrošača o ovim proizvodima i visokovrijednim namirnicama.

Manifestaciju su podržali brojni domaći obrtnici, vinari i ugostitelji koji su također dali svoj veliki doprinos kako bi sve bilo na vrhunskoj razini.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment