Među šest ekipa pobjednici prve „Iššijade“ u Ruševu su Brođani Drago i Zvjezdana Marijić /FOTOGALERIJA/

BILO JE I NATJECANJE U OBARANJU RUKU, TE PRIKAZ SAMOSTRELIČARSKIH NATJECANJA

RUŠEVO – Prva gastronomsko-turistička priredba „Iššijada 2018.“ Održana u ovom selu čaglinskog kraja u organizaciji Udruge „Put istina i život“ okupila je šest ekipa, koje su kuhale pileći paprikaš, s područja Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije. Priredbu je posjetio čelnik čaglinske općine Dalibor Bardač. Skuhane pileće paprikaše pregledao je stručni sud na čelu s Mariom Švajdom, kuharom Doma za stare osobe Ljeskovica.

Pobjednici su Drago i Zvjezdana Marijić iz Slavonskog Broda, a iza njih su se plasirale ekipe Mara Šimić-Branka Vukašinović, Dragica Cavrić-Ivanka Kovačević, zatim Mirko Blašković, te Slavica Vuković i veća ekipa u sastavu Nada Pupić, Jula Marijanović, Antun i Ružica Vilovčević uz ostale sudionike iz Podvinja, Rastušja i Tomice. Dobili su priznanja.

-Dobro meso i niz tajni vezanih uz papriku i začine čine dobar paprikaš-kažu pobjednici. Drago je lovac u udruzi „Kuna“ u obližnjem selu Paka, a često kuha čobanac tako da je jednom skuhao za 800 osoba!

-U Ruševu nema krava ni konja, no ima kokoši koje nesu jaja, pa imamo peradi , a kroz „Iššijadu“ želimo revitalizirati selo–kaže Ivan Brkanović, organizator priredbe i član Udruge „Put“ koja uz obilježavanje povijesnih događaja pokušava oživjeti i razviti čaglinski kraj.

Za vrijeme „Išijade“ na predjelu Dudinjak kraj Vatrogasnog doma bilo je i natjecanje u obaranju ruku koje je predvodio Zagrepčanin Andrija Raguž, instruktor za taj sport, a prikazana su natjecanja u samostrelu koje su predvodili Brođani Željko Tijan i Oliver Mofardin, državni reprezentativci i svjetski prvaci.

Tijekom priredbe nastupio je glazbeni duo „SIM“ koji čine nekadašnji članovi ovdašnjeg sastava „Dilj“ Drago Krajtner i Branko Zec.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment