Marija i Dragutin Herceg proslavili 50-godišnji jubilej braka: Kad se jedno od supružnika naljuti drugo treba izaći iz sobe, pa se vratiti kad se „ohladi“

Supružnici Dragutin(72) i Marija(71)  Herceg iz Požege uz svoju djecu i najbližu rodbinu proslavili su zlatni pir. Visoki 50-godišnji jubilej braka Dragutina i Marije rođ. Bevanda bilo je podsjećanje na 31. prosinac 1968. godine kada se Požegi vjenčalo ovih dvoje Požežana.

Odmah nakon vjenčanja pošli su trbuhom za kruhom. Na radu u Njemačkoj proveli su svako 12-13 godina gdje su im se rodile kćeri Natalija i Daniela i sin Daniel, a sada su oni samostalni sa svojim obiteljima. Stekli su do sada četvero unučadi i troje praunučadi koji su im istinski ponos.

-Kad se jedno od nas dvoje naljuti, ono drugo treba izaći iz kuće, te se vratiti nakon što se malo „ohladi“, a ne da se započinje i izaziva svađa među njima – kaže Marija koja je trgovkinja, dio radnog vijeka u domovini provela je požeškoj bolnici i poslovnici Fine. Dragutin, po struci strojar, nakon povratka iz inozemstva radio je u nekadašnjem poduzeću „Cesta“, dragovoljac je domovinskog rata, a danas su oboje u mirovini.

-Razumijevanje, opraštanje, međusobno suglasje uz  dosta tolerantnosti jednog prema drugome su ključni za dugi bračni život – kazao nam je Drago, kako ga od milja zovu prijatelji.

Radeći u Njemačkoj kupili su potkućnicu u rodnom gradu, te su dolazili  vikendima i tako izgradili obiteljsku kuću. Kroz život je bilo i teškoća.

-Radila sam u Njemačkoj svakog dana od 7 do 17 sati, a nije bilo vrtića da u njih smjestim djecu, pa smo morali angažirati privatno čuvanje mališana i tako biti odvojeni od njih – kaže nam na kraju Marija koja se sada raduje obiteljskim okupljanjima, a posebice kada je posjete unuci i oni najmanji praunuci.

0 Comment