LZD „VILA VELEBITA“: Iako nemaju novca daju pečat društvenom i kulturnom životu Požege

SVAKE GODINE ORGANIZIRAJU NIZ KONCERATA,IZLOŽBI I PROMOCIJA KNJIGA, A PREDSTAVLJAJU POŽEŠKE LIČANE I U INOZEMSTVU

POŽEGA – Na izvještajnoj godišnjoj skupštini Ličkog zavičajnog društva „Viola Velebita“ iz Požege analiziran je prošlogodišnji rad, te su prihvaćena sva izvješća.

-Brojni su nastupi našeg pjevačkog zbora i gostovanja čak i van granica zemlje, organizacija Likovne kolonije uz sudjelovanje najeminentnijih imena likovne umjetnosti,  zatim izložbe najviše razine, kao i predstavljanja knjiga u Požegi i šire, a kroz nakladničku djelatnost obavljeno je više značajnih naslova – kazao je u izvješću o radu „Vile Velebita“ u prošloj godini njen predsjednik dr. Josip Fajdić, te dodao da su zahvaljujući suradnji sa srodnim društvima širom zemlje i van nje upriličili mnogo koncerata u svome gradu. Obnovljene su prostorije društva, a imaju i svoju Internet stranica kao rijetko koje društvo.

-Cilj nam je jačati identitet Like kroz koncerte, gostovanja, izložbe i promocije zanimljivih izdanja, te likovnu koloniju što ćemo nastaviti – zaključio je Fajdić.

Posebno je upozorio na nedostatak sredstava za provođenje ovako širokog spektra djelatnosti (troškovi putovanja, smještaja, tiskanje knjiga itd.), te činjenicu da mnogi u požeškoj sredini to ne prepoznaju.

-Ovo je jedno od najuspješnijih društava u gradu,vi dajete pečat kulturnom i društvenom životu, a grad će uvijek naći načina da pomogne ovakve aktivnosti jer blago vama i gradu što imate ovakvog predsjednika koji neumorno radi i potiče članstvo – kazao je zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha izrazivši žaljenje što druge institucije ne prepoznaju rad „Vile Velebita“.

U članstvo LZD „Vila Velebita“ primljeni su Igor Starčević, Mirjana Glavaš, Anđa Git, Dario Anić i Ante Draženović.

Tijekom druženja nakon skupštine u izletištu OPG Boić u Skenderovcima svirali su i pjevali Nehajski bećari.

Foto: J. Topić

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment