Lovci dragovoljci na Požeškoj gori okupili se na početku proljeća /FOTO/

Tradiciju čestog okupljanja skupina od dvadesetak članova Lovačkog društva „Sveti Hubert“ iz Požege nastavila je i na početku proljeća. Oni su svojim novcem i  dobrovoljnim radom izgradili strelište sa pratećim objektima smješteno između Gradskih i Crkvenih Vrhovaca uz županijsku cestu Požega-Nova Kapela. Sve to izdvojeno je iz naselja tako da ne remeti mir žiteljima sela na Požeškoj gori.

Na zemljištu površine 4.200 četvornih metara njih 22 su iskrčili i pripremili za obradu, a tu su izgradili bunker za ispaljivanje letećih meta u disciplinama trap i karabin, te kupili stroj za automatsko izbacivanje meta, a nasuli su i uredili prilazni put. Namjeravaju strelište potpuno legalizirati u dogovoru sa požeškim LD „Šijak“, u čijem se lovištu strelište nalazi, a svi ga mogu  koristiti za treninge prije lovačkih natjecanja, kao i za upucavanje lovačkog oružja pred otvaranje sezone lova.

Tu su podigli nadstrešnicu za smještaj tridesetak osoba, te priručno spremište, a sve sadržaje može koristiti više od 170 članova „Svetog Huberta“, kao i lovci iz drugih društava.

Do sada su bez vlastitog rada uložili više 30 tisuća kuna, a uz Milorada Grabusina najviše truda su dali Vlado Smoljanović, Vladimir Budimlić, Čedo Ćulibrk, Ringo Staudt, Đuro Lokmar, Blagoja Vuksanović, Željko Radovanlija, Marija Tešija, Nikola Ćosić, Ivan Prskalo, Željko Rajčević  i drugi.

Ovdje se lovci često okupljaju i na svojim druženjima, a nastavit će ovakvim akcijama kako bi izgradili i lovačku čeku s koje će s moći vidjeti šire područje Požeštine.

0 Comment