LOV NA PREPELICE: Dobar ulov uz sadržajno lovačko krštenje /FOTO/

POŽEGA – Svake godine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te hrvatskih branitelja Lovačko društvo „Sokolovac“ iz Požege organizira u svome lovištu Požega I otvorenje lova na prepelice kada obično dolaze i njihovi gosti. Tako je bilo i ove godine kada ih se u rano jutro okupilo dvadesetak, a pohod po ovom ravničarskom županijskom lovištu bio je uspješan jer su kroz dva pogona odstrijelili 17 prepelica.

Potpredsjednik „Sokolovca“ Ivica Fliszar nakon lova za vrijeme odavanja počasti divljači zahvalio ke sudionicima na odazivu i uzornom ponašanju, a budući je njihov gost lovac Jura Janković, inače član udruge „Sjeverna Babja Gora“ po prvi puta odstrijelio prepelicu priređen je ceremonijal „lovačkog krštenja“.

Nakon izlaganja tužitelja i branitelja lovac “sudac“ Dario Marčetić odmjerio je Jankoviću kaznu od dvije vruće i dvije hladne, te četiri mokre što znači da je Jura morao popiti naiskap četiri pića, te preko tura po starom lovačkom običaju dobiti dva slabija udarca motkom i dva jaka tj. vruća. Izvršitelj je bio Zvonko Miličević, inače član požeškog LD „Jelen“.

Sve je okončano zajedničkim druženjem u objektu „Sokolovca“ pokraj potoka Javorak nedaleko Brestovca gdje su domaćini predvođeni predsjednikom Vilijem Šostarom i meštrom od kuhinje Slavkom Golićem priredili za sudionike ukusan lovački gulaš od mesa mlade divlje svinje tako da su se tu zadržali u dobrom raspoloženju do kasnih popodnevnih sati.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment