Likovnjaci stvaraju nova djela za fundus požeške udruge „Matko Peić“ /FOTO/

POŽEGA – Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“ iz Požege organizirala je tradicionalnu 3.  Likovnu koloniju pod nazivom “Boje grada III”, a održana je u ambijentu Požeškog vinogorja uz vinograd Požežanina Mladena Ravlića. Potporu organizaciji dali su županija i grad Požega koji će moći koristiti likovna djela nastala tijekom stvaranja na koloniji.

-Njihovom potporom osigurali smo boje i drugi materijal slikarima da mogu stvarati svoje radove, a time je dana mogućnost da ih ugostimo u našem kraju – kazala nam je Rajka Radoš, predsjednica Udruge „Matko Peić“ i dodala da se uključilo više od 20 likovnjaka, među kojima ima i akademskih slikara,  iz ovog kraja te još iz Belišća, Slavonskog Kobaša, Nove Gradiške, Kutine i Slavonskog Broda.

Tajnica Udruge „Matko Peić“ Melita Grgić ističe da radovi sa kolonije ostaju u njihovom fundusu  no Udruga nažalost još nema prostorije za rad što im otežava mogućnost čuvanja uradaka. Udruga će organizirati izložbu tih radova, a građani će do njih moći doći putem donacija koje se koriste za različite aktivnosti „Matka Peića“.

-Izbor tema, kao i materijala za slikanje je slobodan tako da ovi likovnjaci po svome nahođenju stvaraju uratke koji će prilikom organizacije izložbe biti objavljeni u posebnom katalogu – zaključila je Rajka Radoš.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment