Leglo zmija i guštera u dvorištu novog požeškog dječjeg vrtića!?

Moramo priznati da nismo vjerovali našim čitateljima koji su nam poslali fotografije dvorišta i dječjeg igrališta novog požeškog dječjeg vrtića oko kojeg je blago rečeno mala prašuma. Nepokošen travnjak, igralište i sprave za igru na njemu zarasle su u travu kao i sama ograda.

Budući da se uvijek u nekakvim škakljivim situacijama želimo i sami uvjeriti u stvarno stanje, zaputili smo se i ostali u nevjerici vidjevši okoliš kakav ne zaslužuje novo zdanje na koje su u zadnje vrijeme mnogi povici i kritike. O tome ćemo više drugom prilikom kada prikupimo cjelovitu informaciju od nadzornog inženjera koji je bio odabran za tadašnje gradilište.

Možda će se odgovorna osoba, aktualna ravnateljica Dječjeg vrtića Sanda Lukić pokušati pravdati kako u vrtiću trenutno nema djece jer su sve skupine u drugoj zgradi i lokaciji. Takav izgovor nikako nije i ne može biti prihvatljiv jer nedopustiva je tolika nemarnost.

Pitamo stoga ravnateljicu ne bode li ju u oči trava i šipražje oko naizgled izvana prelijepe zgrade, zdanja, u koje su uloženi milijuni kuna kako bi onim najmlađima bilo lijepo i ugodno.

Zar se tako gospodari povjerenom zgradom uz urednu i ne baš malu plaću koja svakog mjeseca sjeda na račun radio – neradio???

Često znamo reći kako fotografije govore više od tisuću riječi pa se toga držimo i u ovom slučaju.

Vezano za taj slučaj kontaktirali smo i požeškog gradonačelnika Darka Puljašića, osnivača te odgojne ustanove. Poslali smo mu fotografije te očekujemo brzu reakciju, ali i traženje odgovornosti. Treba priznati da je vidljiv početak košnje dijela igrališta što nije slučaj u samom dvorištu. Bilo kako bilo ne dopustivo je takvo gospodarenje i čekanje onog zadnjeg trenutka i vršenje pritiska da se nešto napravi.

O svemu tome nismo htjeli polemizirati s ravnateljicom Lukić jer ovakvim odnosom prema okolišu oko zgrade i ustanove kojoj je na čelu ona je sve rekla. 

Pokušat ćemo ovih dana provjeriti kakav je okoliš oko vrtića u drugim sredinama – gradovima i općinama te se uvjeriti u tamošnja stanja.

Dodano u 15.10

Odmah nakon objave članka telefonski nas je kontaktirala naša čitateljica, predstavila nam se i rekla kako je ona u neposrednom susjedstvu vrtića isto kao i zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon. Nadalje nam je rekla da viđa zamjenika gradonačelnika u šetnji pokraj vrtiće te da je i on jako dobro mogao vidjeti šikaru i ne pokošenu travu koja svakog prolaznika bode u oči. Također nam je rekla da unazad nešto više od tjedan dana nije viđala gopodina Pilona ali da to ne mijenja ništa na stvari jer je istovjetna situacija sada kao i prije desetak i više dana.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment