Kutjevo d.d. ovogodišnje „Martinje“ proslavilo u čarobnom prostoru „Laube“ u Zagrebu /FOTOGALERIJA/

Po prvi puta u Zagrebu, a kako to i priliči samo najboljima i najuspješnijima, Kutjevo d.d. proslavu ovogodišnjeg Martinja, sv. Martina zaštitnika vinogradara i vinara, proslavilo je u čarobnom prostoru „Laube“. Brojnim visokim uzvanicima prisutnima se prigodnim riječima obratio predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Josip Ređo koji je i u ime Uprava povezanih Društava te vlasnika Kutjeva d.d. Envera Moralića izrazio zahvalnost svima na dolasku.

Josip Ređo, predsjednik Uprave Kutjeva d.d.

-Čast mi je i osobito zadovoljstvo u ime Uprave Kutjeva d.d., Uprava naših povezanih Društava, a posebice u ime vlasnika Kutjeva d.d. gospodina Envera Moralića sve Vas srdačno pozdraviti i zahvaliti što ste se odazvali na našu današnju svečanost, te što ćemo u ovom predivnom i čarobnom prostoru „Laube“ zajedno proslaviti dan Svetog Martina, i to upravo onako kako priliči samo najboljima i najuspješnijima. Točno prije godinu dana dao sam Vam obećanje i jamstvo da ćete u ovoj godini imati prilike uživati u najboljim graševinama iz jednog od najljepših i najstarijeg vinskog podruma, podruma čija tradicija proizvodnje seže gotovo 8 stoljeća u povijest, a da imamo pravo upravo tako govoriti svjedoče ovogodišnja samo najsjajnija odličja na domaćim i inozemnim sajmovima i ocjenjivanjima vina, što je kruna dugogodišnjeg predanog rada i višegodišnjih ulaganja u vinogradarsku i vinarsku proizvodnju. Posebno smo ponosni na sve tri šampionske titule s ovogodišnjeg „Festivala Graševine“, a što je samo još jedan od dokaza da najbolje hrvatske graševine dolaze iz – podruma Kutjeva d.d. – rekao je u pozdravnom govoru Josip Ređo, predsjednik Uprave Kutjeva d.d. ističući kako se ne treba hvaliti postignućima.

-Ovogodišnja postignuća su nam samo još veća obveza i odgovornost da radimo još više, još bolje, još strastvenije. Tu obvezu nametnuli ste nam Vi, dragi naši poslovni partneri i prijatelji i upravo i iz tih razloga željeli smo ovaj nama iznimno bitan dan podijeliti upravo s Vama. Goethe je rekao „Vino raduje srce čovjeka, a radost je majka svih vrlina“ i stoga svima Vama se još jednom srdačno zahvaljujem na dolasku i siguran sam da ćemo se svi radovati i uživati uz tamburaški sastav „Dyaco“, tradicionalne Martinjske delicije i neizostavno, najbolju mladu Graševinu u Hrvata, a koja će po prvi puta nakon dugog niza godina na policama biti već za vrijeme ovogodišnjih Božićnih i novogodišnjih blagdana – dodao je Josip Ređo, predsjednik Uprave Kutjeva d.d. – zaključujući neka s večerašnjom proslavom započne ovogodišnja vinska čarolija iz Kutjevačkog podruma, nazdravimo joj čašom dobrog vina kako bi ubuduće sve bilo još bolje, potpunije i radosnije. 

Ceremoniju krštenja mošta obavio je poznati glumac Vedran Mlikota, te večeri u ulozi vinskog biskupa, kojemu su pomogli članovi požeške Povijesne postrojbe Trenkovi panduri.

Uz djelatnike Kutjeva d.d. i povezanih društava i brojne poslovne partnere, na proslavi Martinja su bili visoki uzvanici, bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, njegova ekscelencija, veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, njegova ekselencija, veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj, njegova ekscelencija veleposlanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

 

Tekst i foto: Kutjevo d.d. 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment