Kulenijada koja podsjeća na deliciju sa svojom jedinstvenošću: “Moramo uložiti zajedničke napore kako bi kulen promovirali i stavili ga na pravi način na tržište” /FOTOGALERIJA/

Najstarija Kulenijada u Hrvatskoj pokazala je svoje posebnosti koja je nakon ocjenjivanja te delicije nastavljena na kojoj su mogli uživati građani i svi ljubitelji tog jedinstvenog proizvoda koji se i ove godine tražio “jedan komadić više”.

Oni koji su to čekali i dočekali su, uživanje u slasnoj deliciji konzumirajući jedinstveni proizvod kojim se ne mogu pohvaliti da ga imaju i mogu napraviti i one bogatije zemlje odnosno krajevi. To se samo može u Slavoniji i nigdje više, doživjeti gastronomski užitak koji je bio obogaćen popratnim sadržajima programom, Sajmom antikviteta i kulturno-glazbenim programom kojemu su svoj doprinos dali članovi KUD-au Požeška dolina i izveli žetvene običaje time prisjetivši sve one kako se nekad u žetvu išlo i na koji se način ljetina skupljala. U glazbenom programu nastupio je Cyti band koji je opravdao ukazano povjerenje u samom središtu grada, u pješačkoj zoni.

Kulen, vino, domaći sirevi, kruh iz krušne peći, ljekoviti med, bakine lepinje, rakije i likeri te bogata tradicijska narodna nošnja smo su neki od onoga što je dao posebne čari gastro manifestaciji.

Dobrodošlicu sugrađanima, ali i svim ljudima dobre volje koji su došli posjetiti gastro manifestaciju poželio je vidno raspoložen Darko Puljašić, gradonačelnik Požege izrazivši veliki ponos na manifestaciju koja je upriličena.

-Naša je Kulenijada najstarija u Hrvatskoj i na nju trebamo biti svi ponosni kao i na broj uzoraka koji je bio na ocjenjivanju. Ne smijemo zaboraviti kvalitetu te delicije koja je dokazala da je se upravo najbolji kulen proizvodi u Slavoniji. Moramo uložiti zajedničke napore kako bi taj kulen promovirali i stavili ga na pravi način na tržište. Ono što je najvažnije mi prvi moramo početi cijeniti svoje, moramo cijeniti ono što su vrijedne ruke Slavonki i Slavonaca proizvele na ovoj plodnoj zemlji kako bi se od toga moglo uistinu dobro živjeti – rekao je Darko Puljašić.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment