Kako Turistička zajednica Požege “guli” OPG-ovce na sajmovima?: Izlagači za sudjelovanje u drugim gradovima po Slavoniji ne plaćaju kotizaciju !!!

POŽEGA – Imali smo namjeru danas, na Veliku subotu, napisati jedan lijepi članak o Uskrsnom sajmu u požeškoj pješačkoj zoni i izraditi fotogaleriju posjetitelja i izlagača, OPG-ovaca. Uhvatili smo se posla dok nas u jednom trenutku jedan od izlagača nije pitao što radim i što planiramo s fotografijama. Kada smo mu rekli da planiramo objaviti članak o njima, zamolio nas je da svakako objavimo i to koliko oni (izlagači) plačaju Turističkoj zajednici grada Požege za štandove i sudjelovanje na sjamu. Dok nam je jedan izlagač rekao dvjesto kuna za tri dana, drugi se odmah do nadovezao kako su za vrijeme Božičnog sajma platili sudjelovanje 300 kuna.

Raspitali smo se i jesu li doista i drugi izlagači platili, prema našem mišljenju, “masnu” cijenu za zakup štanda. Gotovo svi su nam rekli kako su zakup štanda i mjesta doista 200 kuna. U našem razgovoru s jednom izlagačicom na sajmu, koja nije s područja Požeštine, ona se obrušila na organizatore, Turističku zajednicu grada Požege zbog previsoke cijene zakupa štanda. Rekla nam je kako ona sa svojim proizvodima na brojnim sajmovima po Slavoniji te da se samo u Požegi naplaćuje tako masna cijena za zakup. 

-Idem po sajmovima u Slavonskom Brodu, Našicama, Novoj Gradiški, Virovitici i Lipiku i nigdje ne plaćamo zakupe, posebice toliko velikog iznosa. Evo od ove godine Lipik je počeo naplačivati, ali samo 45 kuna za štand, a 30 za obični stol. Oni to rade prvu godinu. U Slavonskom Brodu plaćamo samo na Katarinskom sajmu, ali tamo smo u zatvorenom i ugrijanom prostoru. Ovo je sramota što se radi u Požegi. Ja dok dođem u Požegu, a imam više od 30 kilometera od svoje kuće u jednom pravcu do Požege i tu potrošim puno novca i još ovih 200 kuna, a za Božić 300. To je puno. Mislim da više neću dolaziti jer mi se dolazak i boravak uopće ne isplati – ogorčeno nam je pričala jedna izlagačica.

Ostaje otvoreno pitanje nisu li se mogli štandovi davati besplato ili po nekoj daleko manjoj cijeni. Ne treba zamenariti da i Turistička zajednica ima neke troškove. Ostaje još jedno otvoreno pitanje jesu li se odgovorni konzultirali s gradom Požegom kako bi se na zadovoljstvo svih regulirao način plaćanja korištenja štandova. Slične sjamove organiziraju i drugi gradovi u Požeštini gdje se također ne naplaćuju korištenje i tvz. kotizacija.  

Trebali još ovome što nadodati? Pametnom dosta!

Foto: D.K.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

0 Comment