Jedan je tata: Želio iznenaditi sina i olakšati mu muke pa sa svojim rezačicama orezao vinograd bez njegova znanja, a on…../FOTO/

Ovih su dana u medijima u fokusu bile različite političke teme koje su okupirale sve naslovnice na portalima i tiskanim izdanjima. Kad je tolika medijska pozornost na takve, nekima zanimljive teme, naša mala, ali vrijedna redakcija pokušava pronaći nešto suprotno, zanimljivo i opuštajuće, priče o “običnim” ljudima.

Put nas je jučer odveo do Pleternice gdje se nešto slavilo. Nismo odmah mogli doći do prave informacije što se zbiva i zbog čega je janje platilo glavom. A priča je sljedeća….

Tata Antun Bello ugodno je iznenadio svog sina Sebastijana. Dok je Sebastijan pokušavao doći do rabote oja zna orezat vinograd njegov je tata Antun taj posao sa svojim rezačicama odradio, a da njegov to sin nije niti znao.

Sebastijan je uspio naći rezače i zaputio se s njima u vinograd. Kad je došao imao je što i vidjet. Posao odrađen prema svim pravilima. Ostao je u nevjerici. Oni koji su bili bliže njega u tom trenutku zamjetili su suze radosnice kako mu teku niz lice. Što je mogao drugo nego svojoj ekipi reći što je doživio. A kako se za feštu uvijek neki razlog pronađe kod obitelji Bello, tako je bilo i ovaj puta.

U čast orezanom vinogradu Sebastijan je naredio ekipi da se odazovu na prigodnu feštu. Za pripremu janjeta koje je završilo na ražnju posao je odradio Ivan Leist iz Buka, a za one pecmajstorske poslove bio je zadužen već provjereni Šimun Galić Gale kojemu je na pomoći bio njegov prijatelj zvani Srdašce.

Brzo se ekipa za stolom okupila, a da fešta bude u pravom sjaju za to se pobrinuo Ivica Ribičić koji je doveo dio tamburaškog sastava De Gotho koji su svojim nastupom začinili druženje.

Budući da je Korizma oni koji su se odrekli alkohola gutali su u delicijie s ražnja.

A tko je sve bio. Viđeniji poljoprivrednici, gospodarstvenici i prijatelji obitelji Bello. Željko Bajt iz Zarilca, Mario Kuba i njegov sin Marko iz Jakšića, Davor Đuretić iz Gradca, Domagoj Lešković iz Pleternice, Krunoslav Petković Taljugaš iz Pleternice, predstavnik tvrtke Elda drvo Ronald Bello i drugi.

Budnim okom sve je pratio Želja Hrmić koji je nazdravljao s limunskom travom, što je takvo piće za njegovo tijelo velika promjena i iznenađenje.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment