JAKŠIČKA FIŠIJADA: Pobjednik Mario Matijević, drugi David Rojković, treći Vjeko Bajić /FOTOGALERIJA/

Četrnaest natjecatelja iz Požeško-slavonske županije i drugih dijelova Slavonije sudjelovali su kao majstori ribljeg paprikaša na 3. Gastronomsko-turističkoj priredbi „Jakšićka fišijada“ održanoj na prostoru kod školske dvorane u organizaciji ovdašnjeg Športskog ribolovnog društva „Slavonac“, a pokrovitelji su bili Požeško-slavonska županija i općina Jakšić.

Nakon pozdravne riječi predsjednika „Slavonca“ Marija Pusa požeško-slavonski župan uputio je pozdrav sudionicima istakavši značenje ovakvih priredbe za turistički razvoj, a priredbu je otvorio načelnik jakšićke općine Ivica Kovačević.

Domaćini su pripremili riblji paprikaš i pržene šarane za brojne posjetitelje koji su svojim donacijama dali potporu radu ribičkog društva. Nakon kuhanja natjecatelji su svoje paprikaše dali pred ocjenjivački sud kojemu je na čelu bio Mile Beslić, predstavnik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza.

Pobjednik Jakšićke fišijade je Mario Matijević iz Požege koji je krajem kolovoza pobijedio na istovrsnoj požeškoj priredbi, drugi je David Rojković, također iz Požege, a treći Vjeko Bajić iz Trenkova. Svi su članovi ŠRD „Veličnaka“ iz Trenkova. Nagrade su im uručili Đuro Makarević, predsjednik Zajednice ribolovaca Požeško-slavonske županije i Mario Pus. Kroz program je vodio Dario Pažin.

Tijekom priredbe nastupio je tamburaški sastav „Srce bećarsko“ pod ravnanjem Lea Pažina.

Jakšićke priredbe se nastavljaju u subotu 14. rujna Smotrom folklora odraslih „Pjesmom u jesen“ od 17 sati i koncertom TS „Garavi“ od 20 sati, a u nedjelju sve završava od 17 sati Dječjom smotrom folklora i nastupom TS „Bećaruše“.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment