Izložene uprostorene arkade slikarice Anite Grbavac Jakobović u Gradskom muzeju Požega /FOTO/

Anitu Grbavac Jakobović do sada smo možda znali samo kao slikaricu. Međutim, na upravo otvorenoj izložbi u izložbenom prostoru Gradskog muzeja Požega upoznali smo je i kao kiparicu. Njene dvodimenzionalne slike bolti i arkada sada dobivaju i treću dimenziju. Ono što je na slici bila ploha, postaje samostalni oblik u prostoru. Izložene su plošne geometrijske konpozicije.

Ovim likovno-skulpturalnim konceptom Anita u potpunosti definira smisao umjetnosti, a to je interpretacija i traženje smisla. Poigrava se varijantama pozitivnog i negativnog prostora te nam predočava ono nevidljivo više od vidljivog  – napisala je u predgovoru kataologa za ovu izložbu likovna kritičarka Vlasta Pastuović Aleksić.

Brojnim Požežanima o izloženim umjetninama i autorici Aniti govorili su moderator prof. Ivan Benedičić, kustos požeškog muzeja Lidija Španiček i akademska kiparica Tatjana Kostanjević, dok je izožbu otvorio zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

U glazbenom dijelu su sudjelovali Lucija Zovko te Lucija i Ana Ticl. Izložba će biti otvorena do 3.siječnja 2019. godine i svakako zaslužuje pažnju zaljubljenika u takvu vrstu umjetnosti.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment