Izdašna sredstva Ministarstva kulture: Požegi milijun kuna za rekonstrukcija Gradske knjižnice, Pleternici dva milijuna za Multimedijalnu dvoranu

POŽEGA / PLETERNICA / PAKRAC – Posrećilo se onima koji su aplicirali na Program investicijske potpore za 2018. godinu koji je natječaj raspisalo još prošle godine Ministarstva kulture. Od ukupno odobrenih 69 milijuna kuna na razini Republike Hrvatske u Požeško-slavonsku županiju dolazi 3,6 milijuna kuna ustanovama u kulturi, odnosno jedinicama lokalnih samouprava koji su aplicirali na natječaj za rekonstrukciju i izgradnju zgrada u kulturi te i jednoj vjerskoj zajednici.

U svakom slučaju grad Pleternica može biti najviše zadovoljan kojemu je odobreno dva milijuna kuna za rekonstrukcija zgrade za kulturni centar, Multimedijalnu dvoranu, koja je investicija vrijedna ukupno 20 milijunu kuna. Ministarstvo kulture je i u 2017. godini odobrilo za istu svrhu 2 milijuna kuna koja su sredstva iskorištena za prvu fazu izgradnje Multimedijalne dvorane.

Razloga za zadovoljstvo može imati i grad Požega kojemu je za rekonstrukcija zgrade Gradske knjižnice odobreno milijun kuna. Radovi na rekonstrukciji zgrade Gradske knjižnice Požega izvode se od 2006. godine u koju su uložena ogromna sredstva, do sada gotovo 20 milijuna kuna.

Kroz projekt Program investicijske potpore za 2018. godinu odobreno je i Gradskoj knjižnici Požega, 15 tisuća kuna za nabavu informatičke opreme. Gradskom muzeju Požega također je odobreno za nabavu informatičke opreme 7 tisuća kuna dok je Gradskom kazalištu za nabavu opreme odobreno 100 tisuća kuna.

Gradskoj knjižnici i čitaonici Pakrac odobreno je deset tisuća kuna za nabavu informatičke opreme, dok je Muzeju grada Pakraca za uređenje i opremanje muzeja odobreno 100 tisuća kuna. Eparhiji Srpske pravoslavne crkve Pakrac odobreno je pola milijuna kuna za opremanje knjižnice.

/Foto: nacional.hr/

0 Comment