Iduće školske godine Kaufland će donirati voće i povrće osnovcima požeške Katoličke škole

UKUPNO 38 ŠKOLA U CIJELOJ DRŽAVI  DOBIVA OVAKVE DONACIJE

POŽEGA – Natjecanje u kojem je trgovački lanac Kaufland tražio javne osnovne škole kojima će donirati svježe voće i povrće tijekom cijele školske godine 2018./2019. službeno je završeno, a pronašli su čak 38 partnerskih škola.

Tako će iz Kauflandove Poslovnice Požega tu donaciju dobivati učenici Katoličke osnovne škola u Požegi, Ulica Ivana Pavla II.

Za sve javne osnovne škole koje pobijede na natjeca­nju i time postanu Kaufland škola ViP, Kaufland Hrvatska cijelu će sljedeću školsku godinu utorkom pripremiti svježe voće i povrće prema unaprijed dostavljenom rasporedu. Osnovne škole trebaju osigurati prijevoz voća i povrća iz partnerske poslovnice u školu. Količine voća i povrća (odnosno voća ukoliko škola navede da ne može preuzimati povrće) računaju se prema broju učenika prijavljenom u natjecanju.

-Brojni eko savjeti, te kreativni prikazi koji su pristizali na našu adresu oduševili su nas te smo u vrlo jakoj konkurenciji odabrali 38 škola iz cijele Hrvatske koje će tijekom sljedeće školske godine imati dodatni zdravi obrok za svoje učenike- ističu iz ovog trgovačkog lanca, te izražavaju iskrenu zahvalnost svim učenicima, nastavnicama i drugim djelatnicima škola na iznimnom trudu te svima žele ugodne ljetne praznike!

Natjecanje Kaufland škola ViP organizirano je s ciljem pružanja podrške postojećoj „Shemi školskog voća i povrća“ te s ciljem davanja doprinosa  razvijanju svijesti djece i roditelja o kvalitetnoj prehrani i važnosti pravilnog odabira namirnica.

Natjecanje se odnosi na javne osnovne škole za koje se ne naplaćuje školarina, a koje su od bilo koje Kauflandove poslovnice udaljene maksimalno 10 kilometara zračne linije te koje jednom tjedno (utorkom) tijekom cijele školske godine 2018./ 2019. mogu osigurati prijevoz voća i povrća iz poslovnice u školu.

Kako bi sudjelovale u natjecanju osnovne škole koje ispunjavanju uvjete trebale su poslati što više savjeta za zaštitu okoliša i barem jedan kreativni prikaz.

Foto: Arhiva, pozega.eu

 

0 Comment