I nova “ljuta pila” uz policijske službenike s mjernim uređajima nadzire brzinu kretanja vozila na cestama Požeštine: Vozači oprez, pojačan nadzor do ranih jutarnjih sati

U tijeku je provođenje 24-satna akcija nadzora brzine koju će provoditi policijski službenici, a koja se kao takva provodi i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj. Akcija ima za cilj poboljšanje stanja sigurnosti cestovnog prometa u kojoj su u određivanju lokacija za nadzor brzine sudjelovali i građani. Uz policijske službenike koji vrše nadzor kretanja vozila pomoću radara odnosno mjernih uređaja u akciju je uključeno i novo vozilo – presretač kojeg je u raspodjeli na korištenje dobila i Policijska uprava požeško-slavonska koji će, kako doznajemo, biti sve prisutniji na cesti i “puhati za vratom” nesavjesnim vozačima i svima onima koji se ne budu pridržavali prometnih propisa.

Provođenje akcije se vrši na više nadzornih mjesta na području Policijske uprave požeško-slavonske i to jutros od 6 sati pa sve do istog vremena narednog dana, četvrtka, 28.lipnja.

Uz Nikolinu Janković, glasnogovornicu Policijske uprave požeško-slavonske tijek provođenja akcije s policijskim službenicima u Osječkoj ulici u Požegi došao je popratiti i Zvonimir Lukačević, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa.

Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske

-Što se tiče Policijske uprave požeško-slavonske u prvih pet mjeseci zabilježeno je 2.177 prekršaja koji su se odnosili na brzinu. U protekloj godini promatrajući isti period bilo je 2005 prekršaja. Najveći broj prekršaja zabilježen je na području Policijske postaje Požega 1.103 prekršaja, na području Policijske postaje Pakrac 596 prekršaja dok je na području Policijske postaje Pleternica zabilježeno 478 prekršaja – rekla je Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske pozivajući sve vozače da brzinu kretanja prilagode uvjetima na cesti i da se pridržavaju prometnih propisa kako ne bi došlo do neželjenih posljedica i prometnih nesreća.

0 Comment