HGSS opet u potrazi: Išao brati gljive pa se izgubio u šumi

VIDOVCI – 79- godišnji muškarac iz Vidovaca ni slutio nije da će se izgubiti na “domaćem” terenu te da će u potragu za njim morati čak i HGSS.

Naime, oko 11 sati se uputio u dobro mu znani predio Požeške gore gdje često odlazi brati gljive. Budući da se nije vratio sve do mraka, oko 20,30 sati su alarmirani požeški HGSS-ovci.

– Na dežurni telefon HGSS stanice Požega stigla je dojava iz Centra 112 da je na području od Vidovaca prema Lazama nestala osoba. Odmah po dojavi, deset naših članova i potražni pas krenuli su u potragu. U 21:39 pronađen je pri svijesti, komunikativan, ali vrlo umoran. U 22:05 predali smo ga obitelji čime je naša misija sretno završena – rekao nam je Josip Kraker, pročelnik HGSS stanice Požega.

Muškarac je pronađen oko kilometar i pol od kuće. Ovaj događaj još jednom potvrđuje da šuma nije “za igru”. U šumi se puno ranije smrači, a tada nastaju problemi, najčešće dezorijentacija, nerijetko uzrokovana panikom. Stoga nije preporučljivo odlaziti u šumu sam, ma koliko poznavali teren.

0 Comment