Grad Pleternica novim bespovratnim financijskim potporama pomaže tvrtkama, obrtnicima i OPG-ovcima

Potpisivanjem novih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava poduzetnicima dokaz je da grad Pleternica vodi brigu o onima koji jamče opstojsnost i osiguravaju radna mjesta.

U sklopu Programa razvoja gospodarstva u Pleternici potpisano je 26 ugovora koje su potpisali predstavnici šest trgovačkih društava, devet obrta i tri OPG-a kojima je odobreno 186 tisuća kuna.

Potpore su odobrene za različite namjene, pokretanje gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, za stručno osposobljavanje zaposlenika, nabavu strojeva i opreme, za izradu projektnih prijedloga vezano uz sufinanciranje iz fondova EU, potpore za radna mjesta, samozapošljavanje i potpore za razvoj turističke infrastrukture.

-Hvala svima koji su otvorili nova radna mjesta na području našeg grada. Nova radna mjesta znače nama između ostalog i ostanak mladih ljudi koji onda ne moraju svoj kruh tražiti negdje drugdje u županiji, izvan županije ili, u najgorem slučaju, što nam se događa, izvan granica Hrvatske. Iskrena čestitka i zahvala za sav vaš trud, angažman i borbu koju svakodnevno prolazite da biste opstali, da biste razvili svoja trgovačka društva, obrte i obiteljska poljoprivredna gospodarstva – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice. 

Podjetimo, veće je bila dodjela bespovratnih sredstava za potpore u iznosu od 135 tisuća kuna, tako je to nastavak i nastojanje s takvom praksom nastaviti i olakšati svima onima prve korake u samostalnim djelatnostima.

-Ovo je drugi krug potpisivanja ugovora. U prvom krugu dodijelili smo 135 tisuća kuna, a sada 186 000 kuna. Sredstava još uvijek ima na raspolaganju. Dakle, možete koristiti i ostale mjere. Ako ste sada koristili potporu za samozapošljavanje, nije isključeno da možete koristiti i druge potpore iz naše programa – zaključila je gradonačelnica Jozić.

 

0 Comment