Finale finala i ove godine Vincelovo u Vetovu /FOTOGALERIJA/

VETOVO – Završna svečanost proslave “Vincelova” održana je i ove godine u Vetovu koja se uvijek održava šestu godinu za redom prvu subotu nakon blagdana sv. Vinka. Vetovačka Udruga vinogradara, vinara i voćara „Veteri Castra“, odnosno njeni članovi i prijatelji, i ove godine je dokazala i pokazala kako se treba organizirati prava Vincelovska fešta na koju se ove godine odazvalo gotovo četiri tisuće posjetitelja.

Svečanost obilježavanja Vincelova, koji simbolizira početak nove vinogradarske godine započela je rezanjem i blagoslovom loze na Trgu sv. Vinka na pokaznom vinogradu koji je prije nekoliko godina zasađen upravo za takve i slične manifestacije.

Uz domaćine i organizatore, predvođene Brankom Jakobovićem, predsjednikom Udruge vinogradara, vinara i voćara „Veteri Castra“ na svečanosti su bili, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva Ivica Ribičić, poznati i svima dragi pjevač koji je postao gotovo Vetovčanin Stjepan Jeršek Štef i dr. dok je mjesni vetovački župnik vlč. Tomo Mrnjec zazvao Božji blagoslov, blagoslovio trsje i sve nazočne.

Onaj koji je dao donaciju za čašu s natpisom Vincelovo u Vetovu 2018. imao je mogućnost konzumacije hrane i vinske kapljice u neograničenim količinama.

Da je Vincelovo u Vetovu sve prepoznatljicije dokazao je organizirani dolazak autobusom umirovljenika iz Daruvara, ali i brojnih drugih koje smo susreli, a došli su iz Pakraca, Lipika, Slavonskog Broda, Orahovice, Nove Gradiške i drugih mjesta.

Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se mladi tamburaši Tamburaškog sastava De Gotho, Posegana kojima se priključio i još bolji glazbeni ugođaj upriličio Stjepan Jeršek Štef, a u kasnijim večernjim satima nastupila je i Cecilija sa svojim sastavom.

Ugođaj samog vincelova učinili su ljepšim i članovi Konjogojstvene udruge koji su sa svojim konjima i ukrašenim zapregama vozili oni koji su htjeli osjetiti i taj ugođaj tradicije.

0 Comment