Duletovi prozori u svijet: Pogledajte samo neke od fotografija požeškog fotoreportera Duška Mirkovića /FOTO/

POŽEGA – U Galeriji Ciraki Gradskog kazališta Požega 15.ožujka otvorena izložba fotografija pod nazivom „Na prozoru“, Dušana Mirkovića najpoznatijeg požeškog fotoreportera. Naša kolegica Mirna Šimunović, magistrica politologije, savjetnica za odnose s javnošću i protokol u gradu Požegi našeg Duleta naziva još i dobrim duhom grada čije mišljenje sigurno mnogi dijele.

-Mirković je sa svojim fotoaparatom sveprisutan, on zaustavlja vrijeme i dijeli ga sa svima. Njegova dokumentarna fotografija zabilježila je doista sve što je trebalo zabilježiti zaustavljanjem trenutka u objektivu. Ali osim svoga sadržaja, ono što njegove fotografije razlikuje od većine drugih je da njegova fotografija nemalo istoga trena kada je i snimljena prestaje biti njegova. On je dijeli s nama, tako da i sami postajemo dio snimljenog događaja. I tako njegova fotografija postaje svojevrsna dodatna društvena kategorija – dodaje kolegica Šimunović.

Budući da je izložba “Na prozoru” pobudila veliki interes javnosti te da ju neki iz ovih ili onih razloga neće moći doći vidjeti do 6.travnja 2018. godine na donosio samo dio onoga čime se naš Dule ima razloga dičiti.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

0 Comment