Dragovoljci i veterani Domovinskog rata Požeško-slavonske županije uručili vrijednu donaciju Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Požega

Odjelu pedijatrije Opće županijske bolnice Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije poklonila je respirator i još neke uređaje vrijedne gotovo 40 tisuća kuna koja su sredstva osigurana od prodaje-donacije za prodane knjige „Tada je trebalo imati petlju“, autora, predsjednika te braniteljske udruge general pukovnika Miljenka Crnjca, ratnog zapovjednika 123. požeške brigade.

U nazočnosti ravnatelja Opće županijske bolnice prof.dr.sc. Željka Glavića, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, voditelja Odjela pedijatrije, prim.mr.sc. Vlade Drkulca, obitelji generala Miljenka Crnjca, njegove kćeri Tene i brata Miroslava te liječničkog i medicinskog osoblja donaciju je uručio dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, koji se zahvalio svima koji su pomogli izlazak knjige i svima koji su dali dobrovoljne priloge za takvu i druge humanitarne akcije.

Zahvalnost na donaciji uputio je voditelj Odjela pedijatrije prim.mr.sc. Vlado Drkulec, i to svima koji su sudjelovali u akciji kako bi donacija ugledalo svjetlo dana i bila stavljena u funkciju

-Zahvaljujem obitelji Crnjac, od generala Miljenka koji je uspio teško bolestan napisati knjigu. Ovo su znatna sredstva koja su se prikupila na dragovoljnoj osnovi na prezentacijama knjige, od kojih smo kupili jedan aspirator, koji pomaže bolesnoj djeci. Trenutno se na njemu liječi jedna djevojčica. Drugi dio donacije iskorišten je za nabavku sredstava za djecu s posebnim potrebama i poboljšanju rada ambulante koja liječi djecu s posebnim potrebama.

Na vrijednoj donaciji zahvalio je i ravnatelj požeške bolnice prof. dr. sc. Željko Glavić koji je naglasio kako će upravo donirana oprema pomoći u liječenju najmlađih koji dolaze na liječenje u požešku bolnicu. Upućujući zahvalu na donaciji poželio je ozdravljenje generalu Miljenku Crnjcu i zamolio njegovu kći Tenu da mu prenese pozdrave i čestitke za Božić i Novu Godinu.

U ime obitelji generala Miljenka Crnjca i njega osobno medicinsko osoblje i sve nazočne pozdravila je Tena Crnjac, najmlađa kćerka generala zahvalivši se svima koji su pomogli izdavanje knjige „Tada je trebalo imati petlju“, ali i onima koji su sudjelovali u prikupljanju donacija.

-Zahvaljujem UDVDR-u koji je organizirao promocije knjige i prikupljanje donacija. Iskoristit ću ovu priliku da odam počast svima koji su sudjelovali u akciji oslobađanja Kamenske, čija je odluka donesena na današnji dan prije 27 godina. Tom su akcijom na Božić 1991. godine branitelji oslobodili kompletnu općinu Požega i na najljepši način čestitali svojim građanima Božić. ovom prilikom želim odati počast svim poginulim i ranjenim braniteljima u Domovinskom ratu i još jednom se zahvaliti. Zahvaljujem i svim djelatnicima OŽB koji božićne blagdane provode izvan svojih obitelji kako bi drugima pomogli i olakšali boravak u bolnici. Svoj djeci koji ove blagdane zbog svoje bolesti moraju provesti u bolnici želim što brži i bolji oporavak i povratak svojim obiteljima – dirljivim je riječima rekla Tena Crnjac.

Obitelji Crnjac i generalu Miljenku Crnjcu zahvalio se i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, što je odlukom da napiše knjigu omogućio svim ljudima da saznaju što se događalo u tim teškim vremenima.

– Sam naziv knjige „Tada je trebalo imati petlju“ govori da je to zaista tada bilo tako i ljudi će kroz knjigu saznati stvarnu istinu kako je tada stvarana Hrvatska. Ponosan sam što se general odlučio napisati tu knjigu. To je važan dokument naše povijesti. Zahvaljujem što se odlučio sva sredstva koja su dobivena prodajom knjige odlučio donirati požeškoj bolnici i njenom dječjem odjelu. Želim mu da tu tešku bolest nosi što lakše, bio bih sretan da možemo zajednički evocirati sve što smo zajedno prošli i prisjetiti se, evo baš na današnji dan donesene odluke o ulasku u Kamensku. To je bila ključna točka, raskrižje svih putova, točka sloma jugo vojske na području zapadne Slavonije i čestitka svima građanima za Božić.

0 Comment