Doviđenja Zdenko, Hrunka novi zapovjednik JVP grada Požege: Nova vozila, pumpe za vodu, međuljudski odnosi….samo su neki od prioriteta

Dalibor Hrunka (lijevo), novi zapovjednik i Zdenko Mautner, bivši zapovjednik JVP grada Požege

POŽEGA – Dalibor Hrunka novi je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Požege. Tako je nakon gotovo dva mjeseca napetosti i nagađanja završena i ova “trakavica” u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Požege.
Hrunka i nije neko iznenađenje jer se po kuloarima već odavno priča da je zadužio stranku. No, nezadovoljnih i ovim izborom ima jer, kako tvrde upitno je ima li i on uopće sve potrebne uvjete za ovo mjesto. Kako god bilo, novo vodstvo je tu. Podsjetimo, u rujnu je na mjesto zamjenika zapovjednika izabran Juraj Radić. Hrunka i on sada su novi tim na čelu požeških vatrogasaca i pred njima su brojne, nimalo lagane zadaće.
Nova vozila za intervencije, pumpe za vodu koje ne iznevjere kad najviše trebaju i ostala osobna oprema za vatrogasce tek su mali dio posla koji ovaj dvojac čeka.

– Stručni su obojica. Radić se već dokazao kao vrhunski profesionalac, a hoće li se Hrunka znati nositi s titulom zapovjednika pokazat će vrijeme. Nadajmo se puno boljemu nego do sada – kažu nam vatrogasci. Trebat će dobrano poraditi i na vrlo narušenim međuljudskim odnosima koji su, kažu nam, rezultat politike dosadašnjeg zapovjednika.
Jer….
Zdenko Mautner, za kojeg već i vrapci na krovu znaju da je na čelo JVP grada Požege došao zahvaljujući muljažama, krivotvorenjima potvrda i sličnim rabotama, zbog čega je protiv njega podignuta čak i optužnica, poprilično je, doznajemo iz vatrogasnih redova, srozao ugled ove časne profesije, ali i cijelog kolektiva.
Mautner se prije svega volio medijski eksponirati, zvao je medije za svaku pa i najmanju glupost kako bi se njegova fotografija pojavila u medijima. Doduše, birao je medije i uz nogu si svrstavao one koji o njemu pišu u superlativima. Branio je davanje izjava voditeljima akcija gašenja požara, a radne kolege kažu da je u postrojbi provodio režim “ja, ja i nitko kao ja”.
Bivše radne kolege za njega kažu da je po zvečevačkom krugu, gdje je bio vatrogasac dok se nije smjestio u JVP, hodao s “tekicom” ispod ruke i uglavnom radio “ništa”.                                       

Poziciju u JVP, na koju je došao zahvaljujući (navodno) krivotvorenoj dokumentaciji, itekako je dobro iskoristio. Službeno vozilo stalno je viđano na gradskim ulicama, koristio ga je i za putovanja na školovanje za kriznog menadžera koje naravno nije platio sam, već Grad Požega kao osnivač. Dakle, na isto to školovanje išao je službenim vozilom, o trošku Požežana. Poznat je i po vrlo čestom pogrešnom parkiranju službenog vozila, po ne baš bajnim odnosima s požeškim DVD-om, po sukobu s danas izabranim zapovjednikom koji mu je u početku bio itekako privržen, a kad mu je pokazao neposluh i izabrao “drugu stranu” u stranci u kojoj su obojica vjerni vojnici, došao je na listu nepoželjnih. Putovao je Mautner kud i kamo, a njegov će mandat, osim po krivotvorenju, i metodi “zavadi pa vladaj” ostati zabilježen i po pecalu. Nitko ne kaže da pecalo, nadstrešnica ili kako god se zvalo nije potrebno, ali kada je to najveća zasluga nečije vladavine, onda i realizacija postaje smiješna (ili žalosna). Paranoično se Mautner, kažu nam njegove radne kolege, bojao smjene. Govorio je da mu smješta SDP, onda je lopticu počeo prebacivati na kolege iz JVP jer eto, drznuli su se javiti na mjesto za koje je smatrao da je baš njemu Bogom dano. 

Spremio je Mautner za četverogodišnjeg mandata pozamašnu svotu novca koja mu je pripadala na temelju uvjeta za koje, ponavljamo, već i vrapci na krovu znaju da ih nije imao.
I tako će sveprisutni Zdenko nakon što je profesiju i međuljudske odnose srozao do temelja, sada među njih…među momke na koje se do jučer bahato istresao dok su oni odgovorno i samozatajno radili svoj posao i, kažu nam, čekali trenutak da i njega jednog dana vide s mlaznicom u ruci.                                                                                                             

Trakavica o požeškoj JVP traje već godinama. Svima je čini se pao kamen sa srca, a nepravedno su u isti koš s ispolitiziranim pojedincima svrstavani i oni koji cijelo vrijeme nastoje biti dalje od toga i časno braniti svoj humani poziv.

 

0 Comment