Dobivanjem vozila iz austrijske pokrajine Tirol kaptolački vatrogasci još opremljeniji i spremniji za intervencije u svim ugrozama

Dugogodišnja suradnja DVD-a Kaptol i austrijske pokrajine Tirol još jednom je urodila plodom. Naime, prije nekoliko dana kaptolački vatrogasci otputovali su u mjesto Erpendorf kako bi preuzeli novo vozilo, dok će staro tehničko vozilo ovih dana biti donirano DVD-u Antunovac.

Prema riječima zapovjednika DVD-a Kaptol Josipa Svobode, ceremonija preuzimanja vozila organizirana je u prisutnosti više stotina vatrogasaca, a ključeve u ruke osobno mu je predao gradonačelnik Erpendorfa Gerhard Obermüller.

-Razlog zamjene nije dotrajalost vozila, nego poboljšanje tehničkih specifikacija voznog parka DVD-a Kaptol. Novo donirano vozilo, za razliku od prijašnjeg, posjeduje pogon na sva četiri kotača te vitlo za izvlačenje. Treba napomenuti kako je vozilo u Kaptol došlo gotovo potpuno opremljeno, a svakako treba istaknuti zračne jastuke s upravljačkom konzolom novije godine proizvodnje, univerzalni uređaj za povlačenje tereta, motornu lančanu pilu, električne pile i bušilice, agregat za struju, ljestve, električnu pumpa za vodu, vatrogasnu motornu štrcaljku, te razne vatrogasne armature. – rekao je Svoboda, zahvalivši se svima koju su doprinijeli realizaciji projekta, pogotovo Općini Kaptol koja DVD prati u svim njegovim projektima.

Podsjetimo, Vlada pokrajine Tirol, kao jedna od bogatijih u Austriji, do sada je donirala nekoliko desetaka namjenskih vatrogasnih vozila za društva Vatrogasne zajednice u Požeško-slavonskoj županiji i to zahvaljujući inicijativi Tomislava Stokića i Petera Logara.

Vrijedne ruke mladih vatrogasaca, predvođene svojim zapovjednikom Josipom Svobodom, za vrijeme našeg boravka kod njih, pripremale su vozilo za primporedaju kolegama u DVD Antunovac, a ono koje su dobili iz austrijske pokrajine Tirol uglancali su i uredili naglašavajući kako bi bilo najbolje da ono najviše bude u garaži, što znači bez intervencija. U svakom slučaju najbolje je kad vatrogasci ne moraju ići na intervencije, ali trebaju biti spremni u svakom trenutku. 

Što se i kako radi, u to se došao uvjeriti i predsjednik Općinskog vijeća Kaptol Damir Poljanac, kojeg je zapovjednik DVD-a Josip Svoboda ukratko upoznao s aktivnostima i doniranim vozilom, njegovim karakteristikama i drugim pojedinostima.

 

0 Comment