„Diljska gljivarijada“ u Buku 13. listopada

BUK –  Udruge „Put“ iz Ruševa i „Tomo Perić“ iz Buka organiziraju prvu gastronomsko-edukativno-turističku priredbu „ Diljka gljivarijada“  13. listopada ove godine u Buku pokraj Pleternice. Partner priredbe je Udruga Gljivara iz Donjeg Miholjca, a na njoj će sudjelovati  prof. dr. sc. Romano Božac, najpoznatiji domaći stručnjak u toj oblasti. Pozvali su sve da se pridruže ovom zanimljivom događaju, dožive ljepote slavonskih šuma i uživaju u gljivarenju na Dilj gori uz ugodno druženje.

Programom je predviđeno u 10 sati okupljanje ispred Vatrogasnog doma u Buku, potom odlazak na imanje „Eko klas“ (oko 800 metara udaljeno), gdje će biti poslužen doručak , zatim od 11 sati gljivarenje što uključuje odlazak u šumu uz pratnju lokalnih vodiča i potragu za gljivama.

Povratak i okupljanje u seoskoj vili u Buku je oko 14.30 sati, te u 15 determinacija gljiva, a od 16 sati zajednički ručak sudionika iz lovačkih i gljivarskih kotlića.

Druženje će se nastaviti uz zabavu –veselu slavonsku pjesmu te atraktivnu ponudu lokalnih domaćih proizvoda.

-Želja nam je da sto vise ljubitelja prirode dođe na taj događaj radi pokretanja razvoja područja na Dilj gori gdje imamo Sovsko jezero i obilježenu planinarsku stazu dugu šest kilometara do imanja Eko-Emić u Ruševu tako da ljubitelji prirode mogu planinariti od toga imanja, te se okrijepiti čobancem i  okusom slavonskih tartufa, a nakon toga mogu krenuti do Sovskog jezera i dalje do Buka kroz pitome šume Dilj gore – kaže inicijator „Diljske gljivarijade“ i osnivač udruge „Put“ Kruno Kaić, danski poduzetnik hrvatskog porijekla i dodaje da je u ponudi Eko-Klasa u Buku niz domaćih proizvoda, a ovi tereni su pogodni za  izlete i škole u prirodi, kao i  pohode obitelji koje žele uživati u čistoj prirodi i odmoriti dušu i tijelo na čistom zraku.

Kontakt osobe u Rusevu i Buku za detaljne informacije su Branko Polić 098 74 67 31 u Buku,

Blaz Arežina 095 525 40 65 u Ruševu i Željko Emić 098 18 18 85 569( Eko-Emić). 

Cijena kotizacije: 40,00 kn/osobi(u kotizaciju je uključen doručak, te gljivarski kotlić ili lovački kotlić po želji). Dolazak i uplate kotizacije minimalno tjedan dana prije održavanja gljivijade. Račun: Udruga građana ,,Put, istina i život”, Ruševo 91, 34350 Čaglin, IBAN HR3723860021119018279, Podravska banka.

Smještaj je moguć u objektu EKO KLAS u Buku(mobitel: 095/5254065).

0 Comment