Cvijeće na središnjem trgu je preživjelo navijački tornado i tisuće posjetitelja /FOTO/

POŽEGA – Dan nakon Ivanjskog krijesa, velikog koncerta i javnog praćenja nogometne utakmice Svjetskog prvenstva prelijepo cvijeće na rubovima parkirnih mjesta na središnjem požeškom Trgu svetog Trojstva ostalo je praktički netaknuto unatoč tisućama posjetitelja. Dok su neki izražavali bojazan da će cvijeće biti potpuno uništeno i ovoga su puta prvenstveno Požežani ali i njihovi gosti dokazali visoku razinu kulture i kulturnog ponašanja.

Duže vremena smo čekali da cvijeće bude zasađeno na tom prostoru oko glavnog parkirališta. Izgovor nadležnih stalno je bio da se čeka zbog ovog ili onog koncerta odnosno okupljanja te da će se cvijeće uništiti i morati ponovo saditi. Nakon ovotjednog velikog gradskog događanja vidljiv je dokaz da su procjene nekih bile u krivu, te da nam je trg trebao i mogao biti ranije daleko ljepši sa zasađenim cvijećem što je nepobitna činjenica.

Sve u svemu Požežani će uživati u ljepoti svog središnjeg trga dokazujući da im je do te ljepote stalo, a ne do uništavanja nečega lijepog. Iznimki i pojedinaca koji ne razmišljaju na ovaj ljudski način uvijek je bilo i još će biti, no takve  će trebati eventualno sankcionirati i naučiti ih pameti ako im na um dođe učiniti nešto nečasno.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment