Cirkus reklamama okupirao Požegu: Postavili reklamne panoe, nikog nisu pitali, a „zaboravili“ su to plaćati!?

POŽEGA – Drskosti pojedinaca nema kraja. Koriste i onu najmanju dobrotu misleći da će im se u nekim stvarima progledati kroz prste.

Na gotovo više od 30 rasvjetnih stupova u samom gradu i predgrađu Požege, koji su na javnim površinama, postavljene su reklame o održavanju predstava gostujućeg putujućeg  cirkusa. Doznajemo da za postavljanje tih reklamnih panoa, koji su u petak ujutro osvanuli oko rasvjetnih stupova, nisu zatražili dozvolu grada Požege na osnovu koje bi korištenje javne gradske površine trebali platiti kako je to slučaj u svim civiliziranim sredinama.

O tome jesu li zatražene dozvole za postavljanje istih poslali smo upit gradu Požegi, a neslužbeno doznajemo da takav zahtjev u gradu nije zaprimljen.

 Očekuje se da nadležne komunalne službe grada Požege žurno reagiraju, zatim da uklone navedene reklamne panoe, te naplate sam postupak  uklanjanje, ali i “odrežu” masniju maksimalnu kaznu jer je to u svakom slučaju prekršaj koji se ne može na bilo koji način tolerirati. Samovolji pojedinaca, koji ovim postupkom narušavaju vizure grada u ozračju državnog praznika, nema kraja i zasigurno joj treba stati na kraj.

Postavlja se pitanje bi li vlasnici tog cirkusa dozvolili da se u “njihovom dvorištu” postavi nešto bez njihovog dopuštenja.

Pokušali smo stupiti u kontakt s organizatorom cirkusa preko brojeva telefona koji su napisani na reklamnim panoima. Kontakt nismo uspjeli ostvariti jer se brojevi koji su navedeni ne koriste. I ta činjenica govori o ozbiljnosti onih koji bi nekoliko dana trebali gostovati u ovom gradu i dakako od građana uprihoditi nešto za svoje poslovanje.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment