Čaglinski učenici se natjecali u plesu, nogometu, odbojci, graničaru, džudu i utrci na 50 metara

ČAGLIN – Ni ove godine OŠ „Stjepan Radić iz Čaglina nije iznevjerila tradiciju obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana. Diljem Hrvatske se obilježava sjećanje na 10. rujna 1991. godine kada je osnovan Hrvatski olimpijski odbor. 

Učenici od 1. do 8. razreda mogli su birati između plesa, nogometa, odbojke, graničara, juda i utrke na 50 metara. Imenovani su voditelji svih sportskih skupina među učiteljima i ostalim djelatnicima škole. Nositelj programa obilježavanja HOD- a u školi je pedagoginja Ljiljana Đurđević koja je svečano otvorila HOD i pročitala pozdravne riječi državne tajnice za sport Janice Kostelić. Državna tajnica nažalost nije mogla nazočiti osobno, pa se obratila učenicima video porukom u kojoj im je poručila da im želi puno sreće i uspjeha na današnjim natjecanjima i da se svakako nastoje baviti sportom, jer time stječu uz zdrave navike i jako puno lijepih uspomena. Nakon toga je organiziran kratki kviz za osmaše o tome koliko poznaju sportske uspjehe Janice Kostelić. Pobijedio je učenik Luka Barišić, kojem je prigodni poklon uručio načelnik Općine Dalibor Bardač. 

Učenice Lorena Švajda i Dora Kavicki pročitale su kraći sastavak o tome zbog čega se obilježava Hrvatski olimpijski dan. Zatim su voditelji sportskih skupina pozvali učenike da započnu s igrama. Za nogometna natjecanja su bili zaduženi asistent Ivan Radičević, tajnica Marija Krajtner i učitelj matematike Stjepan Efinger. Odbojkašku skupinu su vodile učiteljice RN Gordana Ereiz i Željka Peić, vjeroučitelj Krunoslav Pečur i učiteljica engleskog jezika Marija Kiralj. Judaše su pomno pratili uz njihovog trenera i asistenta u nastavi Roberta Garca i učiteljica hrvatskog jezika Nikolina Pastuović i učiteljica engleskog jezika Akiko Nishimoto Damjanović. Za ekipe graničara bile su zadužene učiteljice RN Ivana Mlakar i Ivana Razumović, a trkače su pomno pratile računovotkinja Irena Bardač i kuharica Maja Stipić. S učenicima koji su se odlučili da HOD obilježe plesnim koracima bile su aktivne učiteljica biologije i kemije Biljana Bošnjak, učiteljica povijesti i geografije Kata Marković, učiteljica hrvatskog jezika Mihaela Kolar te asistentica Josipa Pavlović.. 

Najbolji u trčanju na 50 metara u svojim uzrasnim kategorijama osvojili su medalje koje su im uručili školski domar Slavko Porobić i učiteljica njemačkog jezika Helena Dokozić. To su Noa Bardač u kategoriji 1. i 2. razreda, Lana Knaus u kategoriji 3. i 4. razreda, Marin Knaus u kategoriji 5. i 6. razreda te Nada Stjepanović u kategoriji 7. i 8. razreda.

Kako bi se naši učenici, nakon napornih natjecanja malo i zasladili pobrinuo se načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač počastivši naše učenike slatkim proizvodima.

Čast da skinu olimpijsku zastavu imali su učiteljica hrvatskog jezika Mihaela Kolar i vjeroučitelj Krunoslav Pečur. Efektan završetak HOD- a je bio trenutak kada su učenici 1. razreda zajedno sa svojom učiteljicom Ivanom Mlakar u zrak pustili 5 balona punjenih helijem koji simboliziraju olimpijske krugove, a oni pak kontinente. 
Ovaj put ravnateljica Slađana Švajda se našla u neuobičajenoj ulozi, odnosno rado se prihvatila zadatka da foto-aparatom zabilježi svaki trenutak ovog veselog sportskog dana.

0 Comment