Bernardić u Požegi: „Dočekali su nas članovi stranke, ali i bivši koji se žele vratiti u SDP“

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a posjetio je danas Požegu gdje se sastao s članovima svoje stranke. Na neformalnom druženju dotaknuli su se tema koje su, prema njegovim riječima, ključne za građane Hrvatske, posebice Slavoniju koja prolazi najteži period zbog sve većeg iseljavanja ljudi.

– Drago mi je doći u ovaj topli kraj gdje se uvijek ugodno osjećam, među članicama i članovima SDP-a i građankama i građanima Požege i cijele Požeško-slavonske županije. Počeli smo aktivno raditi na tome kako u Hrvatskoj zaustaviti iseljavanje koje je poseban problem ovdje u Slavoniji te kako podići plaće i mirovine. Ono što ćemo sigurno napraviti, kada preuzmemo odgovornost za Hrvatsku, je podići minimalnu plaću koja ne smije biti ispod četiri tisuće kuna. To je minimum minimuma ljudskog dostojanstva. Predložili smo povećanje poreznog odbitka s 3.800 na 5.000 kuna jer želimo ljudima koji rade u Hrvatskoj  olakšat da rade bez dodatnog troška za poslodavce. Sve plaće trebaju narasti za 330 do 500 kuna mjesečno što je na godišnjoj razini četiri do šest tisuća kuna. Promijenit ćemo štetnu mirovinsku reformu koja je usvojena na Vladi RH jer će se po toj reformi smanjiti mirovine sadašnjim i budućim umirovljenicima. Oni tjeraju ljude koji ostaju bez posla da imaju još manju mirovinu. To nema veze s ljudskim dostojanstvom. I zato prvu odluku koju ćemo donijeti promijenit ćemo tu štetnu reformu koja je donesena na štetu umirovljenika i omogućiti da najmanje mirovine narastu rastu 300 kuna mjesečno – istaknuo je Bernardić.

Kaže da im je plan revitalizirati Slavoniju jer je ona nažalost regija iz koje je najveće iseljavanje.

– Ljudi odlaze posvuda. S nestrpljenjem očekujte početkom godine i predstavljanje našeg programa za poljoprivredu i za Slavoniju. To je nešto što će Slavoniji vratiti nadu što će joj vratiti optimizam, a cilj nam je vratiti ljude jer bez njih ne možemo – dodao je.

Suradnju sa strankom Milana Bandića ne vidi jer je, kako kaže, Bandić dio vladajućih.

– Nas u Požegi dočekuju članovi SDP-a, ali i oni bivši članovi koji žele povratak u stranku – prokomentirao je Bernardić nazočnost bivših SDP-ovaca, a sada predstavnika Bandićeve stranke u Požeško-slavonskoj županiji.

Na druženju s građanima bilo je riječi i o jačanju Županijske organizacije SDP-a s novim vodstvom na čelu.

0 Comment