BERBA U VINOGRADIMA ZORICE TANDARE IZ KUTJEVA: Kćerke Marijana i Nikolina, te zet Ivan preuzeli posao /FOTO/

BEKTEŽ/KUTJEVO – Ubiranjem  rajnskog rizlinga na lokaciji Rudine iznad naselja Bekteža započela je ovogodišnjana berba grožđa u vinogradima Zorice Tandare iz Kutjeva. Za koji dan će usljediti i branje najzastupljenije sorte graševina, te potom i crnih sori merlota i cabernet sauvignona.

Nasadi vinograda su na više od pet hektara ili oko 30 tisuća čokota. Riječ je o vinogradima na osunčanim južnim pozicijama Krndije iznad naselja Gradišta, Bekteža i Kutjeva. Vremesnke prilike su povoljne pa će ovaj veliki posao biti obavljen brzo . Ubrano grožđe se odmah prerađuje u podrumu u Kutjevu.

Novina je da posao u vinogradu i podrumu preuzimaju kćerke Marijana i Nikolina, te zet Ivan. Tako će baka Zorica imati više vremena za unuka Ivana.

Zorica je zadovoljna ovogodišnjim urodom i kvalitetom. Slador i kiseline su optimalni, tako da treba očekivati da će i ovogodišnja graševina biti ocjenjena vrhunskom i tražit će se na tržištu.

Inače se vina obitelji Tandara prodaju diljem Hrvatske od Poreča na sjeveru do Dubrovnika na jugu, te unutrašnjosti. Inzistiranje na kvaliteti se isplatilo. Tako je vino prošlogodišnje berbe jedva dostano za sve zahtjeve kupaca i dobro da je ovogodišnja berba počela nešto ranije nego uobičajeno. 

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment