BAŠ IH BRIGA: Bankomat ne radi desetak dana – banka ništa ne poduzima

POŽEGA- Već desetak dana bankomat Podravske banke na središnjem požeškom Trgu sv. Trojstva nije u funkciji, pa su brojni klijenti te bankarske institucije prisiljeni ići u njenu poslovnicu smještenu u Ulici republike Hrvatske ili pak na neki udaljeniji bankomat.

Zaista čudno da toliko dana bankomat ne funkcionira, a da nadležni, koji bi trebali voditi brigu i biti na usluzi svojim korisnicima, baš ništa ne poduzimaju. Stoga ne čudi da se brojni žitelji Požege i okoline okreću drugim bankama jer ovakvu (ne)poslovnost malo tko može podnijeti.

Svima je dobro znano da je ogromna većina stanovnika ovog kraja u vrijeme dok je radila u tvrtkama u Požegi, Kutjevu, Pleternici i ostalim mjestima bila orijentirana na Požešku banku. Njenim pripajanjem Podravskoj banci počele su njihove muke jer su zatvorene brojne poslovnice u Požegi, Velikoj i drugim mjestima.

Umjesto njih postavljeni su ponegdje bankomati. No, primjerice u Velikoj čak ni to nije učinjeno pa su tamošnji žitelji ponajviše umirovljenici zbog podizanja gotovine sa svojim tekućih računa prisiljeni ići u Požegu! U protivnom ukoliko podižu novac na bankomatu neke druge banke ili u pošti uzimaju im poveliku proviziju što je znatan trošak za kućanstva sa niskim primanjima.

Čudi nas takav odnos prema korisnicima jer očito nitko ne haje za običnog čovjeka koji u ovim teškim gospodarskim vremenima teško spaja kućni budžet od jedne mirovine ili plaće do druge.

0 Comment