Aurea fest popularne glazbe donio 19 pjesama u pop stilu, a predstavljeni albumi festivala /FOTOGALERIJA/

POŽEGA – Vanna, Mia Dimšić, Marko Tolja, Vigor, Vigor, Gazde, Fluentes, Igor Delač, Marko Kutlić,  Domenica & Kedžo,  Posegana, Kim Verson ft. Bojan Jambrošić,  Bosutski bećari, Dominik Blaževac, Neno Belan&Danijela Pintarić i drugi predstavili su se novim pjesmama na drugoj večeri Aurea festa nazvanoj Festival popularne glazbe. Na trgu sv. Trojstva izvedeno je 19 pjesama u pop stilu, a napisali su ih naši poznati tekstopisci, skladatelji i aranžeri. Izvođače je pratio festivalski orkestar pod ravnanjem Zvjezdana Marjanovića, a više tisuća posjetitelja toplo je primilo izvođače nagradivši ih pljeskom.

Uz to na nekadašnjem Atletskom stadionu  na  Aurea urban fest u nastupili su TBF, Brain Holydays i Justin’s Johnson, a Trgu sv. Terezije održan je  Dječji festival sa predstavama, radionicama i igrama za djecu, te druga polufinalna večeri Superglasa.
Nadalje u parku pod gradom priređen je  Art park, a u Pješačkoj zoni  Ulični festival – Vino Grad sa ponuda hrane, vina, rukotvorina, domaćih proizvoda, a nastupili su uličnih zabavljača uz nagradne igre, te su svirali tamburaši Rubato.

Tijekom popodneva predstavljeni su video spotovi Posegane za pjesmu „Ne vjerujem“, zatim Kim Verson i Bojana Jambrošića  za skladbu „Nismo uzalud ovom cestom hodali“, te Igora Delača za novu pjesmu „ Ljubav“.

Na kraju predstavljen je i dvostruki festivalski album sa 37 pjesama obje večeri Aurea festa u nakladi Croatia recordsa. Slijedi treći dan Aurea festa 1. rujna.

U subotu je u dvorani Glazbene škole Požega u 19. 30 sati nastupit će najveća regionalna i svjetska zvijezda sevdaha – Amira Medunjanin.

Mladi brodski pjevač Dominik Blaževac i njegov prateći sastav u kojemu ima i Požežana nastupit će od 21 sat na trgu sv. trojstva kao predgrupa Petru  Graši koji ima koncert od 22 sata.

Oko ponoći tj. nakon koncerta Petra Graše za sve generacije i staro i mlado  u Pješačkoj zoni bit će  prvi Aurea retro party uz jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, riječki The Beatles Revival Band.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment