Augustinovići iz Alilovaca slavili dva jubileja Josipov 50. rođendan i 25 braka sa Natašom /FOTOGALERIJA/

ALILOVCI – Dva su razloga za slavlje bila u obitelji Augustinović u Alilovcima jer je građevinski strojar Josip(1968.) zaposlen u veličkom kamenolomu  proslavio 50. rođendan, te 25 godina braka sa suprugom Natašom(1976.) domaćicom  rođenom Jurić. Oboje su odrasli u Velikoj, a nasljedstvom su se preselili u alilovačku obiteljsku kuću.

-Oboje smo bili vatrogasci u DVD velika kod zapovjednika Franje Bujana, a igrali smo i u folkloru KUD-a Ivan Goran  Kovačić gdje smo se upoznali i družili, te ubrzo oženili – kaže Josip dodajući da su se vjenčali u požeškoj crkvi sv. Duha, a kumovi su bili Jerko i Marija Dizdarević iz Alilovaca, te Josip i Ljubica Foro iz Trnovca. Iza njih je troje djece:sinovi Josip i Ivan, kćer Katarina, a imaju i snahu Lorenu, te unučicu Tenu.

-Žena zna svoj posao u kućanstvu, a to su prvenstveno djeca i dom- kaže nam Nataša i dodaje da je kao i u  svakom braku bilo sitnih svađa, ali da život treba ići dalje prelazeći preko toga. Djeca su školovana, kćer će na studij i već se osamostaljuju, a oni još obrađuju i vlastito zemljište, te imaju sitne stoke.

-Uvijek smo se zajednički dogovarali pogotovo kad ima problema, a dobro se razumijemo i po prirodi smo oboje veseli ljudi – rekao nam je na kraju suprug Josip.

Na slavlje uz stotinjak rođaka, prijatelja i kumova zasvirao je trio Dragana Kapčevića uz harmonikaša Matu Pavića i klavijaturistu Marija Sigurnjaka, a uz obilje domaćih specijaliteta pilo se vino OPG Šarić vlasnika Zdenka Šarića iz Radovanaca.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment