Asfalt od Starog Brestovca do Nurkovca, a ima još dosta radova u brestovačkom kraju

BRESTOVAC – Ovih dana intenzivno se radi na više gradilišta u brestovačkoj općini. Tako je asfaltirana nerazvrstana cesta Stari Brestovac – Nurkovac u duljini od 600 metara, a zajedno s tim radovima uređen je prostor ispred doma i parkiralište u Starom Brestovcu koje su izveli radnici tvrtke „Jurčak niskogradnja“ iz Požege dok je nadzor obavio Domagoj Stojaković.

-Vrijednost tih poslova je 600 tisuća kuna, a osim novca iz općinskog proračuna iznos od 300 tisuća dalo je Ministarstvo regionalnog razvoja – ističe načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić. Najavio je da će prilikom slijedećih radova  modernizirati spojna cesta od Starog Brestovca do Dolca.

Pored toga pri kraju su radovi na rekonstrukciji Društvenog doma u Orljavcu koji stoje 500 tisuća kuna, te dio kanalizacijske mreže u Nurkovcu u vrijednosti 300 tisuća kuna.

-U toku je izrada projektne dokumentacije za pješačke i biciklističke staze uz državne ceste D38 i D51 na našem području što će stajati 250 tisuća kuna, a iz fondova će biti povučeno 200 tisuća – nastavlja Mandić i dodaje da će se n atj način poboljšati sigurnost prometa na ovim frekventnim pravcima tj. ka Novoj Gradiški i Pakracu.

Priprema se i veliki zahvat rekonstrukcija Društveno-vatrogasnog doma u Brestovcu što će stajati 7,5 milijuna kuna osiguranih iz Programa ruralnog razvoja. Za to je raspisan natječaj, pa slijedi odabir izvođača radova i početak zahvata koji bi trebao biti okončan u roku od sedam mjeseci.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment