Alkoholni rekorderi s ukupno 5,82 promila: Subotnji vozač jako pijan, nedjeljni prepijan

Vikend iza nas zasigurno je rekordan i to po broju izmjerenih promila u krvi vozača zatečenih za volanom.

Prema policijskom izvješću u subotu 3. ožujka 2018., oko 17,20 sati u Srednjem Selu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 47-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2.47 promila upravljao osobnim automobilom marke „Kia“ požeških registarskih oznaka. Počinitelj je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola.

I dok se ovaj još trijeznio u policijskoj prostoriji, dobio je društvo s još više promila.

– U nedjelju 4. ožujka 2018., oko 2.50 sati u Osječkoj ulici u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 26-godišnjaka s područja Jakšića koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od čak 3.35 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“ požeških registarskih oznaka. Zbog velike koncentracije alkohola on pregledan kod liječnika te je utvrđeno da je sposoban za zadržavanje, nakon čega je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja. Protiv njega slijedi prekršajni kojim će mu biti određena novčana kazna u iznosu od 15 tisuća kuna, 3 negativna prekršajna boda i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima u trajanju od devet mjeseci – doznajemo iz policije.

Podsjetimo, količina alkohola u krvi veća od 3 promila stvara opasnost od trovanja alkoholom. Takvo stanje smatra se teškim pijanstvom (2.5-3.5 promila), a obilježavaju ga potpuno odsustvo objektivne procjene situacije, češći je gubitak svijesti, zapažanja su jako površna i često se potpuno gube, skoro se redovito vide duple slike predmeta i pospanost.

(Foto: Ilustracija)