AgroTour sajam s požeškog Trga sv. Trojstva poslao poruku da Slavonija živi i opstaje /FOTOGALERIJA/

U organizaciji Poljoprivredne televizije Požega održan je sajam AgroTour Slavonija na kojem se okupilo 30-ak izlagača, proizvođače zdrave hrane i domaćih namirnica poput aronije, meda, bučinog ulja, začinske paprike, kozjeg, magarećeg i kravljeg mlijeka i sira, zatim tradicijskih proizvoda, odjeće, obuće, posuđa, igračaka… U sklopu sajma predstavljeni su turistički subjekti iz Slavonije i Baranje sa svojom ponudom te prodavači poljoprivredne mehanizacije.

Sve izlagače i posjetitelje pozdravio je vlasnik Poljoprivredne televizije Požega Thomas Heinz Pandžić i predsjednik Županijske gospodarske komore Požega. Sajam je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je naglasio kako je sajam pravo mjesto za prezentaciju onoga što Slavonci imaju dati Hrvatskoj ali i Europi.

-Ovdje su obiteljska gospodarstva koji su ključ i temelj razvoja poljoprivrede. Ovim šaljemo poruku da Slavonija živi i opstaje. Čestitam svima koji su ovdje, koji potvrđuju kako mi možemo i hoćemo stvoriti bolji život za našu djecu i našu unučad – rekao je župan Tomašević.

Zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha u pozdravnom je govoru rekao kako grad Požega uvijek pruža ovakvim i sličnim manifestacijama, posebice poljoprivrednim.

-Poljoprivredna priča dio je tradicije, ali i kvalitetni potencijal za budućnost ovog kraja. Lijepo je danas biti na našem središnjem trgu koji je, kako i samo ime kaže, mjesto gdje se oduvijek okupljalo i tržilo. Zato je ovaj sajam na pravom mjestu, u pravo vrijeme. Jesen je pred nama, a jesen je u Slavoniji uvijek bila lijepa i plodonosna, baš kako to prikazuje i ovaj sajam – naglasio je Ferdinand Troha, zamjenik požeškog gradonačelnika.

Za kulturno zabavni program pobrinuo se KUD Bektež koji je upriličio običaje berbe vinograda i proizvodnje vina uz bogatu gastro trpezu sa starim tradicijskim jelima dok su Pjevačka skupina Doma za starije i nemoćne osobe Požega i Muška pjevačka skupina Grabarčani iz Grabarja izveli nekoliko glazbenih točaka. Uz tamburu i prekrasne pjesme koje su se orile središnjim trgom Tamburaši Rubato su upriličili glazbeni program uz koji su Požežani i zaplesali.

Foto: M. Krstanović i D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment