Župan Tomašević ipak zasluženo dobiva ministarsko mjesto, postaje ministrom branitelja

Autor: D.K.

IMG_7299ZAGREB / POŽEGA – Prema svemu sudeći ipak je proradila svijest kod onih koji odlučuju o povjeravanju određenih pozicija na državnoj razini koji su, slobodno se može reći, donijeli ispravnu odluku predloživši za ministra branitelja još uvijek, aktualnog požeško-slavonskog župana, generala u mirovini, Alojza Tomaševića.

Bilo je mnogo raznih špekulacija, a u jednom trenutku, gotovo je bilo sigurno da će Požega i Požeština ostati na tome da neće imati niti jednu osobu u izvršnoj vlasti. U prvim preslagivanjima župan Tomašević spominjao se kao kandidat za ministrA obrane što se u konačnici nije dogodilo.

Podsjetimo, aktualni požeško-slavonski župan Tomašević rođen je 7. rujna 1961. godine u Bučju pokraj Pleternice. Oženjen je, otac troje djece.
Hrvatski je branitelj, dragovoljac Domovinskog rata od 1990. godine, pripadnik 108. i 123. brigade Hrvatske vojske.
Zvanje diplomirani ekonomist stekao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Završio je Zapovjedno-stožernu i ratnu školu Oružanih snaga RH. Tijekom bogate vojne karijere školovan i u Mađarskoj, Engleskoj, SAD-u te Kanadi. Bio zapovjednik Vojarne u Požegi te Središta za obuku vojnika u Požegi. Bio zapovjednik Dočasnike škole Jastrebarsko te Učilišta kopnene vojske Črnomerec u Zagrebu. Bio i načelnik Stožera Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu.

Umirovljen je 30. lipnja 2012. godine u činu brigadnoga generala Hrvatske vojske. Na neposrednim izborima 02. lipnja 2013. godine, od strane građana Požeško-slavonske županije izabran za požeško-slavonskoga župana, kao kandidat koalicije HDZ – HSS – HSLS – HSP dr. Ante Starčević – Stranka umirovljenika.

Više iz kategorije