Starici iz Poreča pokraj Kule noćas u potpunosti izgorjela obiteljska kuća (foto)

POREČ – Noćas je iza 00,30 sati izbio požar u obiteljskoj kući u Poreču, pokraj Kule, koja unatoč brzoj intervenciji i većeg broja vatrogasaca nije spašena, kompletan unutrašnji i krovni dio kuće je u potpunosti izgorio kao i svo pokućstvo i namještaj.

Prema riječima vatrogasnog zapovjednika DVD-a Kutjevo Tomislava Ašembrenera dojava je bila da se zapalio dimnjak obiteljske kuće u Poreču. Po dolasku se pokazalo da je požar većih razmjera iz kojeg su razloga pozvane dodatne snage vatrogasaca, DVD-a Kutjevo, JVP Požeško-slavonske županije i Industrijsko vatrogasno društvo Kutjevo. Nije se moglo puno pomoći jer se vatrena stihija brzo širila. U gašenju požara bilo je angažirano 12 vatrogasaca koji su na mjestu događanja bili od 1,25 do 6,20 sati.

Zorka Milošević, vlasnica kuće

Vlasnica kuće, Zorka Milošević rekla nam je da je osjetila dim u kući. Na svu sreću bila je još uvijek budna. Kad je otvorila vrata sobe koja su vodila prema hodniku vidjela je kako se širi vatreni plamen. Odmah je otišla do susjede Jelice Miškić koja je telefonski javila centru 112 da je izbio požar. Prema svemu sudeći došlo je do zapaljenja dimnjaka.

Jelica Miškić, susjeda

Susjeda Jelica još uvijek je u šoku i nevjerici koja nam je prepričavala cijeli događaj. -U gluho doba noći, iza ponoći susjeda Zorka nam je došla na vrata zapomažući kako joj gori kuća. Odmah sam zvala vatrogasce koji su veoma brzo došli, a kasnije ih je još nekoliko došlo sa još nekim vatrogasnim vozilima. Kod nas je susjeda Zorka cijelu noć bila u kući dok su vatrogasci pokušavali ugasiti požar ali nije bilo velikog uspjeha jer se vatra brzo širila. Eto vidite sve joj je izgorjelo od krova do temelja, samo su zidovi ostali – još uvijek uzrujano nam je prepričavala Jelica Miškić.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

Čuvši za nemili događaj jutros je u Poreču bio i gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir. Uvjerio se u štetu koja je počinjena te je rekao da će, kada se utvrde sve potrebe i neophodna sanacija, grad Kutjevo pomoći gospođi Zorki u svojim mogućnostima.

Gospođa Zorka je inače sama živjela u toj kući koju je kupila 2003. godine. Uvijek je, kako nam je rekla, ulagala i uređivala kuću od novca kojeg je zarađivala od berbe duhana u nadnicama i drugim poljoprivrednim radovima. Sada je ostala bez igdje išta, izgorjelo joj je doslovce sve.

Kontaktirali smo i Centar za socijalnu skrb Požega te smo od ravnateljice Martine Vlašić doznali da će na teren izići socijalna radnica koja će utvrditi žurne potrebe kako bi se na određen način moglo pomoći gospođi Zorki

Nakon dovršetka policijskog očevida biti će poznati detalji uzroka požara.

0 Comment