Čaglinski osnovnoškolci prikupljanjem plastičnih čepova pomažu pri kupovini skupih lijekova

Čaglinski učenici prikupili čepoveČAGLIN – Čaglinski učenici matične osnovne škole, ali i oni koji pohađaju područne, uključili su se u još jednu hvalevrijednu akciju “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”. Na inicijativu učiteljice Marine Filipović učenici su se uključili u akciju koju je organizirala Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske.

Više od dva mjeseca učenici od II. do VI. razreda matične škole u Čaglinu i područne u Ljeskovici donosili su plastične čepove u školu. Prikupljeni se čepovi prodaju za recikliranje, a dobiveni novac služi za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma. Svi oni koji su u užoj ili široj obitelji imali ili poznavali nekog tko je bolovao od zloćudnih bolesti itekako dobro znaju koliko je novaca potrebno za lijekove i pomagala, a na troškove liječenja u inozemstvu teško je pomisliti. Financije koje su nepohodne donekle ublaže tešku situaciju kroz koju prolazi ne samo bolesnik već i njegova obitelj koja se iscrpljuje na svim poljima, a psihofizička iscrpljenost ostavlja duboke tragove.

Akciju prikupljanja čepova podupire i potiče Nacionalni park “Krka” koji u suradnji s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske nagrađuje besplatnom ulaznicom u NP “Krka” one škole odnosno učenike koji su se uključili u ovu hvalevrijednu akciju.

Provođenje akcije ide jako dobro na što su uz ravnateljicu, pedagoginju, nastavnike i učenike OŠ Stjepana Radića Čaglin posebno ponosni učenici koji su već sada ispit humanosti položili s odličnim jer znaju kako će neki lijek biti kupljen njihovim doprinosom, prodajom plastičnih čepova koje su oni prikupili.

 

0 Comment