Najposjećeniji planinarski izlet prema Kapavcu na Požeškoj gori (foto galerija)

ZAKORENJE – Jučer je četvrti put za redom Planinarska sekcija „Kapavac“ iz Zakorenja, koja djeluje u sastavu Hrvatskog planinarskog društva “Sokolovac” Požega, organizirala je planinarski izlet i hodanje na planinarski vrh „Kapavac“, koji je najviši vrh na Požeškoj gori, 618 metara.

Antun Petrović, vodič na planinarskim rutama

– Hodanje do Kapavca od Starog sela Zakorenje sa 250 metara nadmorske visine dugo je 5,5 km, konstantan uspon s nekoliko oštrih padova staze, pa je planinarima do vrha potrebno nešto preko dva sata, ali laganog hoda. Nakon kraćeg odmora i okrijepe iz naprtnjače, kreće se nazad, ali na mjestima drugom rutom, da se bolje upozna krajolik – rekao je Antun Petrović, vodič na planinarskim rutama.

Zadovoljni su posebno bili organizatori i Matej Lončarević iz sekcije Kapavac, jer je ovo do sada bio najposjećeniji izlet s 80-tak planinara, osim Požežana, bile su tu planinari iz dva društva iz Osijeka, Slav. Broda, Nove Gradiške, Velike i Kutjeva. Za sve je prije polaska pripremljen vrući čaj, kava i kuhana šljivovica za dobru okrjepu, jer u vrijeme kretanja bilo je nekoliko stupnjeva ispod ništice, ali sa suncem koje se probijalo kroz manju naoblaku. Svakako lijep i idealan dan za planinarski pohod.

Tomo Vrhovac, predsjednik Općinskog vijeća Brestovac

Sve planinare prije izleta pozdravio je Tomo Vrhovac, predsjednik Općinskog vijeća Brestovac, koji je najavio slijedeće godine povodom prvog jubileja ovog pohoda veću organizaciju i iznenađenje za sve planinare. Pohvalio je rad Sekcije Kapavac iz Zakorenja jer ovo je rezultat njihovog rada. Zahvalio je i Gorskoj službi spašavanja iz Požege koja brine o sigurnosti svih planinara na pohodu, zaželio svima sretan uspon i povratak uz tradicionalnu izrijeku „Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje“.

Za sve planinare na povratku u Vatrogasnom domu Zakorenje organiziran je tradicionalni grah za ručak.

/Foto: Mirko Cenbauer, aktivni planinar HPD-a Vidim Kutjevo/

no images were found

0 Comment