Petnaest članova DVD-a Požega ostaje u članstvu

POŽEGA – Upravni odbor Dobrovoljnog vatrogasnog društva, na svojoj sinoćnjoj izvanrednoj sjednici, koja je bila zatvorena za javnost, kako je bilo i za očekivati, opozvao je i stavio izvan snage Odluku kojom 15 članova DVD-a, koji su pripadnici i Javne vatrogasne postrojbe, prestali biti članom tog društva odnosno članovi operativne postrojbe u DVD-u Požega.

Šimun Miletić, predsjednik DVD-a Požega

-Nakon rasprave Upravni odbor donio je slijedeću Odluku. Stavlja se izvan snage Odluka Upravnog odbora DVD-a Požege donijeta na sjednici održanoj 11.rujna 2015. godine. Nadalje je odlučeno da se upućuje upit Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici kao krovnoj organizaciji s prijedlogom da na svoja izvršna tijela Operativno tehničkog stožera i Predsjedništvo HVZ-a stavi istu problematiku na razmatranje i da donese konačan stav odnosno odluku i naputak koji je potrebit da se u buduće u radu i odnosa DVD-a i Javnih vatrogasnih postrojbi ne bi dolazilo do istih ili sličnih problema – rekao je predsjednik DVD-a Požega Šimun Miletić.

Podsjetimo, Upravni odbor DVD-a Požega je na temelju Izmjena i dopuna Statuta, kojeg je prihvatio Ured državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji, donio Odluku da se isključuju iz članstva oni operativni pripadnici koji su istovremeno članovi i u DVD-u Požega i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Požega.

Pod pritiskom javnosti ali i nedorečenosti obvezujuće Odluke o vrstama članstva u dobrovoljnim vatrogasnim društvima prema svemu sudeći Upravni odbor DVD-a Požega odlučio je i u konačnici stavio izvan snage svoju Odluku kojom su isključili 15 pripadnika operativnog sastava koji se vode kao takvi pripadnici u dvije postrojbe. Nedorečenost koja je izazvala prijepore u donesenoj Odluci DVD-a Požega o isključenju određenih članova trebala bi se razriješiti na razini koja za to i ima odgovornost, a to je krovna organizacija na razini države Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na dodatne upite, nakon sjednice i izjave za medije, predsjednik Šimun Miletić nije odgovarao naglašavajući da je sve rečeno u izjavi.

 

 

0 Comment