Blagoslov učenika i djelatnika Katoličkih škola u Požegi na početku novog polugodišta

POŽEGA – Kako se u božićno vrijeme obavlja blagoslov obitelji i domova, a prigodom završetka praznika i ponovnog početka nastave, Katoličku osnovnu školu u Požegi posjetio je biskup dr. Antun Škvorčević u pratnji tajnika vlč. Krunoslava Jurakovića. Učenici i djelatnici škole okupljeni u sportskoj dvorani zajedno sa svojim prijateljima iz Katoličke gimnazije s pravom javnosti  s kojima dijele prostorije, primili su Božji blagoslov.

Biskup je u blagoslovu progovorio o miru koji u svakome od nas proizlazi iz Isusa Krista.

Kad se dogodi nutarnji sklad mene sa mnom samim i sa stvarnošću oko mene, onda se događa mir tj. punina. Taj mir kao punina života nije moje djelo, mir je stanje tvoga i moga duha pa sam ja pun u onome čime sam ispunjen u svome duhu odnosno srcu. – naglasio je biskup.

Biskup Škvorčević izgovorio je pjesmu koju je rado pjevao u svojoj mladosti: „To je mir kao rijeka, to je radost kao izvor, to je ljubav kao more, to si Ti kao sunce“, te je pozvao učenike da mole da i u njima teče takva rijeka koja nosi mir.

Na završetku susreta biskup je progovorio i o vodi rekavši kako je voda čudesno Božje stvorenje koje ima moć pokrenuti život.

Blagoslovljena voda nas podsjeća na snagu Isusova duha koja je ušla u naše živote po krštenju. Otkad nas je dotaknula krsna voda, ona u nama pokreće Isusov život, a tamjan, odnosno kađenje podsjeća nas da smo po krštenju postali hram prisutnosti Božje – dodao je biskup Škvorčević.

Na koncu je na sve zazvao Božji blagoslov i poželio puno uspjeha u školskim nastojanjima u novoj godini.

Blagoslov je pjevajući animirao školski zbor Katoličke osnovne škole pod vodstvom profesorice Ljube Šolić, a ulomak iz Evanđelja pročitao je vjeroučitelj vlč. Krunoslav Siroglavić.

/Izvor: Katolička osnovna škola Požega/
0 Comment