Događaji koji se trebaju otrgnuti od zaborava i krivotvorenja hrvatske povijesti

POŽEGA – “Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat” knjiga je autora Vladimira Šeksa koja je sinoć predstavljena u Županijskoj vijećnici u Požegi.

O knjizi u kojoj su obuhvaćeni Šeksovi memoari uz autora su govorili  govorili akademik Dubravko Jelčić i dr.sc. Ivica Miškulin.

-Što nije napisano, to se nije ni dogodilo – rekao je autor knjige Vladimir Šeks koji je istakao kako je ocijenio da je vrijeme u novijoj povijesti Hrvatske države potrebno zapisati na svoj način i sve to potkrijepiti činjenicama i dokumentima.

Vladimir Šeks

Bogato je političko i životno iskustvo najdugovječnijeg zastupnika u Hrvatskom saboru i jednom od ključnih tvoraca Ustava Republike Hrvatske.

-Najmanje mi je stalo do pukih evociranja sjećanja. Ta sjećanja trebaju biti u funkciji, u službi nečega, u službi da se ne zaboravi istina. Već dugo vremena je na djelu su u Hrvatskoj “kovači lažnog novca”, krivotvoritelji povijesti, falsifikatori i lažni proroci. Nastoji se zamagliti stvarna bit i značaj povijesnih događaja i osoba u najprelomnijoj  godini u hrvatskoj modernoj povijesti 1991. godini – naglasio je Šeks koji je vratio sjećanja na stvaranje hrvatske države kada se radilo o biti ili ne biti.

Šeks je naglasio i kako se povijest nastoji krivotvoriti, a sjećanja koja su rezultat ne njegovih vlastitih osobnih promišljanja to su sjećanja koja se temelje isključivo i jedino na činjenicama, na faktografiji i dokumentima koji do sada nisu bili u javnosti, na sjednicama vrhovnih i državnih tijela, razgovora predsjednika Tuđmana s brojnim  državnicima gdje se nastojao rasvijetliti i osvijetliti tada dio moderne hrvatske povijesti i pokazati kako je hrvatski narod u tim ključnim događajima unatoč i protiv volje svih uspio stvoriti svoju državu, pobijediti u Domovinskom ratu i dobiti međunarodno priznanje.

-To je sjećanje na te događaje, da se otrgnu od zaborava i od krivotvorenja hrvatske povijesti. Onima koji žele ozbiljno promišljati i proučavati noviju povijest Hrvatske i njene stvarne tijekove, ovo je jedna ukoričena riznica činjenica na temelju dokumenata, faktografije i autentičnih zapisa – zaključio je Šeks na predstavljanju knjige u pred brojnim uzvanicima i dugogodišnjim prijateljima.

/Foto: D.Mirković/

0 Comment