55 GODINA MATURE: Požeški trgovci se okupili uz uspomene iz rane mladosti /FOTO/

POŽEGA – Među brojnim generacijama koje svakog vikenda u Požegi slave godišnjice mature je i ekipa trgovaca koja je diplomirala prije točno 55 godina!

Riječ je o polaznicima nekadašnje Škole učenika u privredi Požega- trgovački smjer koji su završili školovanje daleke 1963. godine. To obrazovanje onda je trajalo tri godine što znači da su u srednju školu, koja je onda bila smještena u zgradi sadašnje Osnovne škole Dobriše Cesarića, krenuli 1960. godine, a riječ je o ljudima rođenim oko 1945. godine.

Glavni „krivac“ za njihovo okupljanje je njihova kolegica iz razreda Kaja Dioši iz Požege. Okupilo ih se 18 i to u požeškom „Obrtničkom domu“, a riječ je o niz poznatih osoba koje su desetljećima radili u različitim požeškim prodavaonicama ponajviše u nekadašnjem poduzeću „Požeška dolina“, a neki od njih su kasnije krenuli u vlastiti trgovački poduzetnički korak.

Uz ovaj veliki jubilej mature organizatorica se pobrinula, te nabavila za ovu prigodu tvrde bombone starog tipa „Drops“ iz ondašnjeg vremena. To je sve za svakoga od njih zapakirano u poseban fišek od papira kako se to nekada pakiralo jer onda još nije bilo papirnih vrećica, a pogotovo bilo kakvog najlona. Na taj način oni su se nakratko vratili u doba svoje mladosti družeći se i veselo razgovarajući o svome školovanju, dugogodišnjem radnom vijeku i naravno obiteljskom životu.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment