5:0 za Požešku biskupiju: Pristupila su njih petorica i rekli “Evo me” /FOTOGALERIJA/

U suslavlju 50-ak svećenika, predvođeni generalnim vikarom Požeške biskupije msgr. Josipom Krpeljevićem i prepoštom Stolnog kaptola preč. Ivicom Žuljevićem na svečanom misnom slavlju požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević zaredio je za svećenike petoricu kandidata.

Sveti red primili su Marko Dušak iz župe Uznesenja BDM, Nova Bukovica, Dejan Ilić, iz župe sv. Ivana Krstitelja, Badljevina, Kristijan Perić, iz župe Pohoda BDM, Voćin, Josip Prpić, iz župe sv. Augustina Biskupa, Velika i Ivan Rončević iz župe Bl. Ivana Merza u Slatini.

Na svečanom euharistijskom slavlju uz roditelje i rodbinu sudjelovao je veliki broj župljana i prijatelja novoređenika za koje je od mjesnog ordinarija primanje u red prezbiterata zatražio Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupsko bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu jamčeći „da ih kršćanski puk, koji je pitan, i odgovorne osobe, koje su izrazile svoje mišljenje, smatraju dostojnima“.

Primanje u red prezbiterata, ređenje za svećenike, petorice kandidata dan je radosti Požeške mjesne Crkve rekao je na početku svečanog euharistijskog slavlja biskup Škvorčević naglašavajući kako ovih dana svjedočimo radostima u sportu te da se trebamo radovati i Božjoj pobjedi petorici mladih ljudi koji su na njegov poziv odgovorili “Evo me”.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment