Završena izgradnja nogostupa u Sokolovoj i Jagodnjaku

Nakon gotovo 13 mjeseci završeni su radovi na izgradnji nogostupa u Sokolovoj ulici i Jagodnjaku vrijedni 2,6 milijuna kuna. Nakon gotovo pet desetljeća stanovnici ovoga dijela grada dobili su uvjete za normalan prolazak svojom ulicom, bez straha, opasnosti i potencijalne ugroze.

– Hvala svim mojim sugrađankama i sugrađanima koji su čekali završetak velikog projekta koji je davno trebao biti gotov. Radi se o dionici 2350 metara, vrijednost je 2,6 milijuna kuna gdje smo polovicu sredstava osigurali putem Ministarstva unutarnjih poslova kroz Nacionalni program sigurnosti u prometu. Prethodili su tome radovi infrastrukture, od HEP-a, Tekije i svih onih službi gdje je bitno da nakon nekoliko mjeseci ne bude novog otvaranja asfalta i kopanja. Ovako cjelovito završen projekt potvrda je kako Gradska uprava brine o tome da svaka kuna bude planski uložena, bez nepotrebnih novih troškova. – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić prilikom današnjeg obilaska radova.

Nogostup zbog prostornih uvjeta i dosta uskog koridora vodi jednostrano, a ovisno o prostoru, tamo gdje su objekti uz kolnik, prelazi s jedne na drugu stranu. Komunikacija pješaka je predviđena pješačkim prijelazima, a na cijeloj dužini nalazi se njih čak sedam. Postavljeni su i pojedini potporni zidovi na trasi za samo osiguranje konstrukcije nogostupa, ali i za stabilizaciju okolnog terena. Dodatno je u vodovodnu mrežu na tom području uloženo oko 590 tisuća kuna te u kanalizacijsku oko 40 tisuća kuna.

Kako je na svim područjima grada Požege potrebno osigurati jednake prometne uvjete, gradonačelnik Puljašić je najavio kako će zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, vrlo uskoro po ovom modelu krenuti i izgradnja nogostupa u naselju Drškovci.

Tekst i foto: pozega.hr

0 Comment