Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Novi Pleternički e-inkubator za razvoj malog i srednjeg poduzetništva: "Želja nam je odgovoriti na sve izazove s kojima se suočavamo"

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Novi Pleternički e-inkubator za razvoj malog i srednjeg poduzetništva: Požega.eu | Novi Pleternički e-inkubator za razvoj malog i srednjeg poduzetništva:

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED







PLETERNICA - Predstavljen je još jedan projekt u Pleternici vrijedan 8,3 milijuna kuna, radi se o izgradnji nove poslovne zgrade, koja će se prostirati na 417 m2 prostorne površine namijenjene poduzetnicima i IT tvrtkama. Projektom je predviđeno da će biti 11 ureda, 4 box ureda, dvije video konferencijske dvorane, virtualna recepcija, dvije arhive, skladišni prostor te kuhinja. Nova poslovna zgrada će biti povezana sa sadašnjom Gradskom kućom koja se s 93 posto sufinancira sredstvima EU dok će preostalih 7 posto financirati partneri projekta grad Kutjevo i Pleternica te Poduzetnički centar Pleternica d.o.o.







Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica -Projekt izgradnje poduzetničke poslovne infrastrukture razvija nove usluge i proizvode te stvara institucionalnu i savjetodavnu podršku u korist razvoja malog i srednjeg poduzetništva što dovodi do stvaranja kvalitetne poduzetničke klime, novih tvrtki i otvaranja novih radnih mjesta. Projekt je osmišljen prema uzoru na postojeći Inkubator –PLINK u kojem danas posluje 6 tvrtki i 12 poduzetnika prema modelu „virtualnog stanara” - naglasila je u prezentaciji novog projekta Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica dodajući kako su projektne aktivnosti složene tako da od uspostave partnerskog projektnog tima kroz 24 mjeseca provedbe realiziraju izgradnju poduzetničke infrastrukture i uspostave savjetodavnu podršku malom i srednjem poduzetništvu.

Kroz projekt se daje poseban naglasak na razvoj IT tvrtki i primjenu suvremenih tehnologija, a izgradnjom e-inkubatora predviđena je kompletna opremljenost namještajem IT opremom za video-konferencijske dvorane i virtual recepciju te virtual office box urede







Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice -Zašto e-inkubator? Ovim inkubatorom smo željeli odgovoriti na izazove s kojima se suočavamo. Jedan izazov je niska poduzetnička aktivnost kojoj svjedočimo posebice u ruralnim dijelovima Slavonije, a drugi izazov kojem svjedočimo svaki dan je iseljavanje mladih, i to ne samo u strane zemlje nego i odlazak mladih na fakultete u druge gradove, a nakon fakulteta nađu radna mjesta u tim gradovima i ne vrate se nazad u svoje rodno mjesto. Kad već neki odu na fakultet u Varaždin, postanu programeri, želja nam je da te mlade obrazovane ljude vratimo nazad u Pleternicu, da im damo da kroz projekt e-inkubator nađu svoj poslovni prostor, da im pomognemo s umrežavanjem s drugim IT firmama na nacionalnom i svjetskom tržištu. Poduzetnik informatičar svoje poslovanje može voditi u bilo kojem kutku svijeta pa zašto ne i u našoj prekrasnoj Pleternici – naglasila je Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice.







Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana. Kroz projekt je cilj i dati snažnu podršku poduzetnicima koji šire ili obavljaju posao na novim tržištima, koji pokreću posao i racionaliziraju poslovanje,

-Treba razvijati nove tehnologije. Zastrašujuće su informacije kojima raspolažem, a to je da nam treba više od 200 tisuća IT stručnjaka. Naravno kada to tako gledamo sve ovo što radite je nemjerljivo i u svakom slučaju je za svaku pohvalu - rekao je Željko Jakopović, zamjenik požeško-slavonskog župana.

Uz poduzetnike, sadašnje a i buduće koji su došli poslušati prezentaciju i predstavljanje novog projekta bili su i načelnici općina Jakšić i Čaglin, Ivica Kovačević i Dalibor Bardač zamjenici pakračke i pleterničke gradonačelnice Marijan Širac i Domagoj Katić.





























Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo